Songwriter Dotan flink onder vuur wegens nepfans

Heftig!

Lees ook

Dotan ligt flink onder vuur nadat de Volkskrant gisteren grote onthullingen deed over de singer-songwriter. Hij zou vanaf 2011 minstens 140 nepprofielen aan hebben gemaakt op Twitter, Facebook en Instagram om op die manier heel wat meer fans te creëren.

'Likes'

Marlous Hoogendoorn die jaren als persoonlijke assistente van Dotan werkte, onthulde dat een deel van de nepaccounts in opdracht van hem zelf is gemaakt. Zelf zou ze 45 profielen hebben opgestart. Door als eersten dingen leuk te vinden van Dotan, trekken de nepprofielen de échte profielen over de streep. Op die manier creëerde de zanger alsnog een hoop echte fans. Toch zou het geregeld voorkomen dat de helft van alle likes onder de foto's van nepaccounts komt.

Leukemie

Uit het onderzoek van de Volkskrant blijkt dat de nepfans ook verhalen de wereld inhielpen, die niet eens waar waren. Zo ook het verhaal over de verzonnen ontmoeting met de zieke Aron die leukemie had. Dit verhaal werd gedeeld op Facebook door de zogenaamde Karel Leegwater, die beweerde dat zijn doodzieke broertje na een optreden met Dotan had gesproken in de parkeergarage.

Wel of niet waar?

Veel Twitteraars reageerden op de heftige onthullingen en laten weten diep teleurgesteld te zijn in de zanger. Dotan erkent dat er tien namen bekend waren en dat dit nepaccounts waren. Hij beweert echter wel dat dit niet zijn bedoeling is geweest en dat deze praktijken na het 'herstructureren' van het team niet meer zijn voorgevallen. Toevallig is wel dat precies één van de 'nepaccounts' meteen reageert op de Twitterontploffing die ontstond nadat de Volkskrant dit allemaal bekend maakte.

Lees ook: 19-jarige kankerpatient valt keihard door de mand

Bron: De Volkskrant Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook