Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

O my: dit is de weersverwachting van deze week

Oh boy!

O my: dit is de weersverwachting van deze week

Moet je aanstaande vrijdag werken? Hobbel dan maar snel naar je baas. Voor het eerst in jaren tikt de temperatuur maar liefst de 35 graden (!) aan...

Dobberen in de zee

En dan wil je natuurlijk niet van 9 tot 5 op kantoor zitten, maar lekker dobberen in de zee, in het zwembad of bij gebrek aan beide gewoon met de tuinslang of een bak koud water.

Hoe dan ook; het wordt dus warm. Heel warm. "Vooral vrijdag en zaterdag zien er heel warm uit. In het oosten wordt het dan zo'n 35 graden", laat meteoroloog van Buienradar Nicolien Kroon weten. Naast dat de temperaturen erg uitzonderlijk zijn, zouden we ook weer voor het eerst te maken krijgen met een hittegolf. Volgens Buienrader is de kans nu 80 procent.

Tips

Het RIVM heeft overigens een aantal tips om deze enorme hitte door te komen. Zo is voldoende drinken en in de schaduw blijven aan te raden en moet je wanneer je op pad gaat zeker niet je zonnebrandcrème vergeten. Daarnaast is dunne maar beschermende kleding een must en kun je lichamelijke inspanning in de middag maar beter laten.

Lees ook: Dit is het effect van de hitte op je sexleven

Bron: RTL Beeld: Getty