Oh no! Europese parlement wil memes gaan afschaffen

Sad news!
Oh no! Europese parlement wil memes gaan afschaffen

Ga je ook altijd stuk om die hilarisch memes op Facebook en weet je niet hoe snel je je bestie moet taggen? Sad news is coming. De Europese Unie gaat namelijk de afschaffing van memes waarschijnlijk goedkeuren.

Beslissing

Volgens de commissie Juridische Zaken van het Europees parlement worden er te vaak auteursrechten geschonden met de hilarische plaatjes. Het gaat vooral om het beeld dat bij de memes gebruikt wordt. Het veelvuldig gebruik van bestaande foto's en stockafbeeldingen, daar wil het Europese parlement een stokje voor steken.

Facebook

In 2016 zei de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, al: "Makers moeten eerlijk betaald worden voor hun werk, of het nu online of offline is." Om te vermijden dat gebruikers toch nog memes plaatsen, zullen online platformen zoals Facebook en Instagram een filtersysteem moeten creëren, dat memes opspeurt en blokkeert.

Lees ook: De meest hilarische memes als reactie op 'The Floor Is Lava'

Bron: NOS, NSMBL Beeld: Getty

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f3003de0b5ea', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });