Dit heeft het eten van avocado voor effect op je slaap

Wow!

Lees ook

De avocado is tegenwoordig niet meer uit de keuken weg te denken. Op brood, met een eitje of in de pasta, je kunt het zo gek niet bedenken of je kan het wel aan je maaltijd toevoegen. Dat avocado's gezond zijn weten we, maar voor je slaap zou het niet veel goeds doen.

Slaap

Avocado's, briljant of slecht? Het is onduidelijk. Als het gaat om slaap en avocado's, is het een moeilijk geval. Volgens de Britse krant Express kan het eten van avocado's je namelijk 's nachts wakker houden. De hoeveelheid aminozuren die een avocado bevat, stimuleren de hersenen. Dit kan dan weer de slaap remmen. Ook noten, aubergine en sojasaus bevatten allemaal aminozuur.

Lees ook: Zó word je onrijpe avocado binnen 10 min eetbaar

Conclusie

Maar daarmee is het mysterie rondom het effect van avocado's op je slaap nog niet uitgespeeld. Experts vinden dat er nog niet genoeg bewijs is om daadwerkelijk conclusies te trekken. Pfew, zijn wij even blij! Er is dus meer onderzoek nodig, ondertussen genieten wij gewoon van avocado toast voor lunch. Al is het slim om voordat je naar bed gaat misschien de avocado links te laten liggen.

Bron: Metro UK, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook