Zó zorg je ervoor dat jouw avocado niet bruin wordt

Op de redactie hebben we een lichtelijke avocado verslaving. Elke handige truc is dan ook meer dan welkom. Eerder deze w...

Op de redactie hebben we een lichtelijke avocado verslaving. Elke handige truc is dan ook meer dan welkom. Eerder deze week legden we al uit hoe een harde avocado binnen no-time zacht wordt. Maar hoe zorg je ervoor dat, als je avocado rijp is, hij niet bruin wordt? Ook daar hebben we weer de perfecte tip voor!

Avocado

Als je de avocado hebt geopend en je de ene helft hebt opgegeten, kun je de andere helft met pit in de koelkast bewaren. De kou en de pit vertragen het rijpingsproces. Zo kun je de avocado best een tijdje bewaren, maar wil je het langer dan een dag of nacht bewaren? Dan moet je de pit een tijdje in een bakje met water laten liggen. Vervolgens stop je de pit terug in de avocado en de volgende dag is de vrucht nog mooi groen.

Teveel gedoe? Het kan makkelijker en dit werkt net zo goed. Gewoon een beetje citroen of wodka over je avocado of gerecht sprenkelen et voilà. Smullen maar!

Lees ook: Zó zorg je ervoor dat je nagellak nooit meer afbladdert

Beeld: Sanoma Beeldbank

Laatste nieuws