Waarom we ons aangetrokken voelen tot iemand die hard to get speelt

Aha, vandaar dus.

Hoe komt het nou dat we altijd achter die ene persoon aan lopen die onbereikbaar lijkt te zijn? Van iedereen op de wereld moet jij er precies een aantrekkelijk vinden die hard to get speelt. Er blijkt nu een wetenschappelijke verklaring te zijn voor het feit dat we altijd vallen voor die hard to get spelende persoon.

Onderzoek

Jij doet heel veel moeite om zijn of haar aandacht te krijgen, maar je krijgt er niet dezelfde aandacht voor terug, en toch blijf je hem of haar leuk vinden. Uit een onderzoek van de Universiteit van Virginia en Harvard blijkt dat wij als vrouwen er helemaal niks aan kunnen doen dat we elke keer weer voor die ene man vallen die onbereikbaar lijkt te zijn.

In het onderzoek zijn meerdere mannen en vrouwen ondervraagd en dat ging als volgt: de vrouwelijke testpersonen werden verdeeld in drie groepen. Elke groep kreeg de Facebook-profielen van drie knappe mannen te zien. Één groep vrouwen kreeg te horen dat dit de mannen waren die hen het leukst vonden. De tweede groep kreeg te horen dat deze mannen hen een gemiddelde score hadden geven. En de derde groep werd wijsgemaakt dat de gevoelens van deze mannen niet bekend waren.

Mysterieus

En wat blijkt, de vrouwen voelden zich het meest aangetrokken tot de laatste groep mannen, van wie de gevoelens niet bekend waren. Vrouwen schijnen het ‘mysterieuze’ in de man dus aantrekkelijk te vinden. Het schijnt dat we graag willen weten hoe een man over ons denkt, en als hij dat niet laat blijken, zijn we ook getriggerd om daar achter te komen. We denken dus vaak aan de gedachten en gevoelens van een man, en hoe vaker je aan iemand denkt, hoe aantrekkelijker deze persoon lijkt. Aha! Case solved.

Bron: HLN | Beeld: To All The Boys I’ve Loved Before

Laatste nieuws