Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Zó gaat het nu met enige overlevende Ruben na vliegramp Tripoli 10 jaar geleden

Heftig...

Zó gaat het nu met enige overlevende Ruben na vliegramp Tripoli 10 jaar geleden

De vliegtuigramp in Tripoli is alweer tien jaar geleden, maar voor velen staat deze ramp nog als de dag van gisteren in het geheugen gegrift. Een toestel van Afriqiyah Airways stortte toen neer in de Libische hoofdstad Tripoli. Alle 104 inzittenden, behalve de toen negenjarige Ruben kwamen om. Hoe gaat het nu, zo'n tien jaar later met hem? Zijn opa vertelt het in een interview met het AD.

Rampzaling ongeluk

Het rampzalige ongeluk kostte zeventig Nederlanders het leven, waaronder de ouders en het broertje van Ruben. Wonder boven wonder overleefde de nu negentienjarige Ruben de ramp. Eenmaal terug in Nederland trok hij bij zijn oom en tante in.

Lees ook: Zien: 'Break Free' volgt nabestaanden slachtoffers MH17

Herstel

Gelukkig herstelde Ruben snel: al na een jaar kon hij weer lopen, en werden de laatste schroeven en platen uit zijn benen verwijderd. Tegenwoordig gaat het ook goed met hem.

"Hij doet het goed op school" vertelt zijn opa. "Het is een gewone jongen." Ook fysiek gaat het stukken beter met hem. "Hij zal geen topsporter worden, maar het gaat verder heel goed", aldus zijn opa.

Na de ramp besloten zijn oom en tante om de identiteit van Ruben bewust uit de publiciteit te houden. "Om hem te beschermen", liet zijn tante destijds weten. "We proberen hem een veilige jeugd te geven."

Bron: AD | Beeld: iStock