slogan

Carice van Houten over streng contract Game of Thrones

Na het einde van Game of Thrones zeiden veel acteurs dat ze in een zwart gat vielen. Carice van Houten had daar geen last van, vertelt ze aan Grazia.

Zwart gat

De actrice speelde acht jaar lang de rol van de rode priesteres Melisandre. "Ik ben niet in een zwart gat gevallen. Nu was ik ook maar af en toe op de set, ik denk dat de zes hoofdrolspelers er meer last van hebben gehad dan de periferie eromheen", vertelt ze.

"Als je jong bent en opgroeit met zo’n serie, en je krijgt ineens met de faam te maken, kan ik me voorstellen dat het een harde dobber is om dat circus na jaren te verlaten. Maar ik had natuurlijk in Nederland al veel gespeeld en veel meegemaakt, dus ik ben er nooit zo in meegezogen."

Lees ook: Carice van Houten klapt uit de school over nepzwangerschap

Contract

Of Game of Thrones veel deuren voor haar heeft geopend, vindt ze lastig om te zeggen, omdat er aan zo'n grote serie ook een streng contract hing. "In de tijd dat ik Game of Thrones maakte, kon ik contractueel niet zo veel daarnaast doen. Dus als er al deuren opengingen, kon ik daar weinig gebruik van maken. Pas nu de serie is gestopt, is er weer ruimte voor nieuwe projecten die op mijn pad komen."

Het hele interview lees je in de Grazia die nu in de winkel ligt.

Tekst: Jill Waas | Beeld: BSR


,