slogan

Waarom je nóóit je flesje water voor de tweede keer moet bijvullen

Voldoende water drinken... Het is ontzettend belangrijk. Grote kans dat ook jij lange tijd continu met hetzelfde flesje rondliep om genoeg vocht binnen te krijgen! Keer of keer bijvullen en je kunt precies peilen hoeveel je hebt gedronken. Toch blijkt dat nu helemaal niet zo'n verstandig plan...

Viezer dan de toiletbril...

TreadmillReviews.net ging op onderzoek uit en nam een aantal waterflesjes - die een week lang werden hergebruikt door atleten - onder de loep. Enne, wat ze aantroffen was niet zo best... Op het drinkdopje van het meest vuile flesje water werden zo'n 900.000 bacteriën aangetroffen. Bij andere flesjes telden de onderzoekers 300.000 bacteriën. Dat komt overeen met het likken aan een hondenspeeltje. Yuk!

Ziek

Om het nog erger te maken: onderzoekers kwamen er ook achter dat 60% van die kiemen op de flesjes, je ziek kunnen maken. Die bacteriën komen daar terecht omdat er bij elke slok bacteriën uit het speeksel achterblijven. Hoe meer je van de fles drinkt, hoe meer microben zich er zullen nestelen. "In een flesje water zitten veel meer bacteriën dan op een wc-bril", aldus microbioloog Rijkelt Beumer van de Universiteit Wageningen.

Lees ook: Verbluffend: Dit doet 3 liter water per dag met je huid

Bron: Mirror, AD, Beeld: Istock