slogan

Het eetdagboek van actrice Melissa Drost

Actrice Melissa Drost (32) is te zien in de musical Soldaat van Oranje en speelt tijdelijk de rol van Sjors in Goede Tijden, Slechte Tijden.

GEWICHT: 51 KILO
LENGTE: 1,68 M
MAAT: 34/36

MAANDAG
Normaal mijn vrije dag, maar nu een repetitiedag bij GTST. Ik eet een bakje havermout met amandelmelk, een halve banaan en kaneel. Ik begin altijd met een glas water op de lege maag, dan een kop thee, en ná mijn ontbijt een zwarte koffie. Tussendoor een appel en als lunch vier maïswafels met verse hummus, kip en avocado. ’s Middags bij de thee een handje amandelen en ’s avonds voor mijn Japanse les een salade met bulgur, tuinbonen en gerookte zalm.

DINSDAG
Ik moet héél vroeg op, eet met moeite mijn bakje havermout met banaan en drink in de auto een kop groene thee. Tussendoor een cappuccino. Om tien uur een volkoren croissantje, en water. Ik lunch in de Endemol-kantine, Turkse kippensoep en een krentenbol met roomboter. ’s Middags een hand tomaatjes. Na het draaien voor GTST moet ik meteen door naar Katwijk om in de voorstelling Soldaat van Oranje te spelen. In de auto eet ik alvast een stukje chocola. In het theater warm ik zelfgemaakte linzencurry met kikkererwten, koriander en biologische kip op. Na de voorstelling neem ik een witte wijn.

WOENSDAG
Voordat ik ga sporten, drink ik een shake van spinazie, kokoswater, een halve banaan en een handje havermout. Ik drink heel veel water: het is bloedheet en ik verlies veel vocht tijdens het sporten. Lunch: salade van spinazie, burrata en biet en een vers appel-wortel-gembersapje. Daarna naar de studio. Na het draaien rijd ik naar het theater en eet daar een vegetarische burger, gegrilde groente en sla. Toe een bolletje vanille-ijs. In de pauze van de voorstelling merk ik dat ik te weinig heb gegeten, dus neem ik nog twee maïswafels met pindakaas, en groene thee.

DONDERDAG
Ik neem een bakje glutenvrije granola met amandelmelk en rozijnen en twee wilde perziken. Tussendoor twee cappucino en veel water, daarna een tosti met kaas en een beetje ketchup. Verder water, gedroogde mango, worteltjes en tomaatjes. Om vijf uur in de castbus naar het theater, waar ik zelfgemaakte gnocchi met spinazie, courgette, pesto en kip eet. In de bus terug een biertje en een handje chips.

VRIJDAG
Ik ontbijt op een zonnig terras met huisgemaakte granola met kokosyoghurt, een verse jus en een cappucino. Door naar GTST waar ik nog een zwarte koffie drink en lunch met een salade van de saladebar. 's Middags heb ik een casting en drink ik door de zenuwen extra veel water. Door naar het theater waar ik door tijd- gebrek een kantinemaaltijd eet. Ik tref het, de kok heeft een Indische rijsttafel bereid. Tijdens de voorstelling drink ik veel water.

ZATERDAG
Dochter en vriend wekken me met verse croissants en een vers fruitsapje. Om elf uur naar het theater met een grote cappuccino to go. Ik lunch met maïswafels met pindakaas en hummus, en een halve avocado. Er is iemand jarig dus ik krijg een stukje worteltaart en een zwarte koffie. ’s Avonds zelfgemaakte speltpasta met tonijn, courgette en rode pesto, en wat salade.

ZONDAG
Ik brunch in het theater met een uitsmijter kaas, verse jus en zwarte koffie. Thuis staat er een heerlijke courgette- pasta met doperwtjes, kip en Parmezaanse kaas op me te wachten, en daar drink ik een glas witte wijn en water bij, om te vieren dat ik deze drukke week heb overleefd.

Hoe gezond eet zij?

Ralph Moorman, gezond- heidscoach (dehormoonfac- tor.nl): "Deze eetweek van Melissa ziet er prima uit. Ik zie veel variatie. Waar we vaak eenzijdig veel van eten zijn tarwe en zuivel, en dat voorkomt ze door vaak voor alternatieven te kiezen. Verder laat ze de teugels ook af en toe vieren, maar dit loopt nergens de spuigaten uit. Ik denk dat de welbekende 80-20-regel wel van toepassing is, dus 80% gezonde keuzes en 20% zondigen. Dit is dus een prima balans en dat is knap in haar drukke en onregelmatige leventje. Lekker zo doorgaan, zou ik zeggen!"

Reactie Melissa: "Wat fijn om te horen dat ik goed bezig ben. Ik ben niet als een neuroot bezig met wat ik eet, maar ik vind het wel belangrijk dat ik me bewust ben van wat ik allemaal binnenkrijg. Ik let op waar de producten vandaan komen, dat ze vers zijn en daarnaast vind ik af en toe genieten ook heel belangrijk."


,