Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wouter van Chef'Special: 'De jongens zijn als broers voor me'

'Het voelt alsof we er altijd voor elkaar zijn'

Chef’Special staat op de grootste poppodia en festivals in binnen- en buitenland. Recent verscheen hun nieuwe album New Gold en dit voorjaar touren ze door het land. Joshua Nolet en Wouter Prudon vertellen in de nieuwste Grazia over een mindere periode, vriendschap en hun nieuwe album.

Mindere periodes

De carrière van Chef'Special lijkt van hoogtepunten aan elkaar te hangen. En hoewel de band ook echt veel te gekke dingen doet en meemaakt, kennen ze ook mindere periodes. “In de coronatijd kwam ik net uit een depressie. Ik had mezelf opgeladen en was klaar voor onze clubtour en albumrelease, twee dagen daarvoor kwam er een lockdown", vertelt Joshua. "Ik raakte even mijn plezier kwijt en ik wist niet meer precies wat ik wilde. Volgens mij is er bij iedereen wel een moment geweest van: willen we dit nog? We moesten niet een soort machine worden.”

Onzekerheid en twijfels

Wouter herkent dit gevoel. “Ik had ook periodes waarin ik onzeker kon zijn en twijfelde aan mezelf als muzikant en het leven wat ik leidde", deelt hij eerlijk. "Ik kende het gevoel van niet lekker in mijn vel zitten. Het is fijn dat ik daar nu met Josh over kan praten. In de coronaperiode dacht ik: wat doe ik met mijn leven? Wil ik dit straks nog blijven doen? Het voelde alsof ik alleen nog drummer was van Chef’Special en vervangbaar was. Daarom was het goed dat Kamp van Koningsbrugge op mijn pad kwam", zegt hij. "Nu koos ik er eens voor om iets voor mezelf te doen. En dat heeft me geholpen om ruimte te durven innemen, ook binnen de band. Ik ben excited over de nieuwe dingen die eraan komen. Het voelt weer alsof we net begonnen zijn.”

Broers

Daarover gesproken... Chef'Special heeft onlangs een gloednieuw album uitgebracht. Welke nummers springen er voor Wouter en Joshua uit? “Fly Like Me", zegt Joshua. "Die song gaat over het omarmen van je eigen uniekheid en crazyness.” “Het liedje wat het meest voor mij betekent, is Carry You", voegt Wouter toe. "Toen we dat maakten, zag ik voor me dat we op Lowlands stonden. De tekst beschrijft perfect waar we als band stonden. Het begint met een droom die ineens heel groot wordt tot je op een punt komt dat je moet beslissen: wil ik dit nog wel? Het belangrijkste is dat het goed met ons gaat. Het voelt alsof we er altijd voor elkaar zijn, daar staat het liedje symbool voor. De jongens zijn als broers voor me.”

Het volledige interview met Joshua en Wouter van Chef'Special lees je in de nieuwste Grazia. Nu in de winkel! 

Tekst: Rosa Lee Szarzynski | Beeld: NL Beeld