Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Joshua en Wouter over beginjaren Chef'Special: 'Een rollercoaster'

'Tijdens dat tripje zijn we echt een band geworden'

Chef’Special staat op de grootste poppodia en festivals in binnen- en buitenland. Recent verscheen hun nieuwe album New Gold en dit voorjaar touren ze door het land. Joshua Nolet en Wouter Prudon blikken in gesprek met Grazia terug op de beginjaren van de band.

Van de camping naar Lowlands

Vorig jaar vierden ze alweer het 15-jarig jubileum van Chef'Special in de Ziggo Dome, maar hoe kijken Joshua (zanger) en Wouter (drummer) terug op de beginjaren? “Het was een rollercoaster”, aldus Joshua. Wouter vult aan: “In het begin was ons doel om in een zomer heel veel te spelen op campings en surfcamps in Spanje en Frankrijk. We hadden pas een halve setlist, gooiden onze bus The Mrs. vol met matrassen, trommels en gitaren, trapten het gaspedaal in en zagen wel waar we uitkwamen. Dat op zoek gaan naar avontuur deelden we met elkaar, net als daar honderd procent voor gaan.”

“Tijdens dat tripje zijn we echt een band geworden", zegt Joshua. "We zagen in dat we het lang volhielden met elkaar en hadden veel plezier in het spelen. Ik wist eigenlijk al vanaf dag één dat ik later op festivals wilde staan. Daar ging ik vol voor. We wilden de wereld veroveren en zo snel mogelijk op Lowlands staan", aldus de zanger. "Na een halfjaar kregen we onze manager, Paul. Hij maakte een plan zodat we over drie jaar op Lowlands zouden staan. Drie jaar lang hebben we meters gemaakt door overal en in elke kroeg van Nederland te spelen voor een habbekrats. En look at us now.”

Safe space

Waarom het zo goed tussen hun werkt? “Vooral omdat we over alles en onze gevoelens durven te praten, het is een safe space", zegt Wouter. "Iedereen voelt zich vrij om het aan te kaarten als hij ergens tegenaan loopt. En we weten allemaal wanneer we ons ego aan de kant moeten zetten.” Joshua vult aan: “Ja, daar heb ik de afgelopen jaren écht mijn best voor gedaan. Voorheen zei ik eerder ‘Ja, maar...’ of was ik teleurgesteld als iets wat ik zei niet aankwam", deelt de zanger. "Een coach heeft ons daarbij geholpen en geleerd om te leren luisteren naar elkaar, zonder dat je jezelf wegcijfert. Dat is denk ik de kracht van een band en een belangrijk onderdeel van waarom we er nog zijn, maar ook waarom we er nog vet veel plezier in hebben.”

Het volledige interview met Joshua en Wouter van Chef'Special lees je in de nieuwste Grazia. Nu in de winkel! 

Tekst: Rosa Lee Szarzynski | Beeld: NL Beeld