Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Jaimie Vaes: ‘Ik ben niet vies van een prikje hier en daar’

'Als je ergens niet helemaal happy mee bent, vind ik het geen probleem om de natuur een beetje te helpen'

Jaimie Vaes (34) is ondernemer, stylist, influencer en presentatrice. Ze heeft bijna 400.000 volgers op haar Instagram. Jaimie woont op Ibiza, samen met haar zoontje Lío (4). In haar nieuwste column vertelt ze over schoonheid van binnenuit en de natuur een handje helpen.

Schoonheid van binnenuit

"Schoonheid komt van binnenuit, zeggen ze weleens. Ik geloof daar zeker in, want op de eerste plaats draait beauty voor mij om goed voor mezelf zorgen, gezond eten, mijn porties groenten en fruit pakken, veel sporten en genoeg water drinken. Daarnaast vind ik het belangrijk om goede crèmes te gebruiken. Dat is echt wel nodig als je de dertig bent gepasseerd. Ik ben zelf een groot fan van de LABAREAU-producten van BLOY – en nee, we hebben geen samenwerking! Het is gewoon echt wonderspul, mijn huid is zacht en ziet er zo goed uit sinds ik het gebruik."

Schoonheidsbehandelingen

"Ik houd ervan om in de zon te liggen, voel me beter met een kleurtje op mijn gezicht. Maar ja, die zon brengt ook schade aan, dus daarom vind ik het extra belangrijk om veel te smeren. Ook doe ik schoonheidsbehandelingen voor mijn lijf en mijn gezicht. Ik ga elke week naar de bindweefselmassage, ben veel bezig met infrarood en lichttherapieën voor mijn huidconditie. Ik neem regelmatig een facial, al moet je dat natuurlijk niet doen als je de zon in gaat, want dan kun je hyperpigmentatie krijgen. En ik ben een groot fan van de Fontona 4D laser, die zorgt voor een gladde en gezonde huid. Ook ben ik sinds kort met Morpheus 8 begonnen voor een strakkere huid. Ik hoor mensen weleens zeggen dat lasers niet helpen, maar ik geloof dat dit soort behandelingen in combinatie met een gezonde levensstijl huidveroudering echt wel tegengaan."

Prikje hier en daar

"Ik ben ook niet vies van een prikje hier en daar, al gebruik ik voor mijn gezicht alleen nog een beetje botox en Profhilo. Dat zijn hyaluronzuur-injecties die je huid een vitamineboost geven. Met fillers ben ik een tijdje geleden gestopt, omdat ik vond dat ik door dat extra volume een ploffig gezicht kreeg. Als je jonger bent, probeer je toch te voldoen aan een bepaald schoonheidsbeeld en soms kun je daar een beetje in doorslaan. De fillers in mijn lippen die ik vroeger had, hoeven van mij nu bijvoorbeeld niet meer. Prima als anderen het doen, ik heb er niets op tegen, maar ik ga liever voor een meer natuurlijke approach. Het hoeft allemaal niet meer zo explosief."

"Wel heb ik nog steeds mijn bil fillers. Sommige mensen hebben mooie, ronde billen van zichzelf, maar ik heb die helaas niet. Je kunt het enigszins trainen, maar mijn vetpercentage is daar laag en als je veel sport en van hardlopen houdt, zoals ik, verdwijnt het volume op je billen toch als eerste. Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik die fillers in heb laten spuiten, en als het nodig is, zou ik het zo weer doen. Ik hoef geen grote, ordinaire bil, maar als je ergens niet helemaal happy mee bent, vind ik het geen probleem om de natuur een beetje te helpen."

Fotografie: Ruud Janssen