Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

5 redenen waarom je de Videoland Original Máxima moet zien

Een must see!

Een hele serie over het liefdessprookje tussen koningin Máxima en koning Willem-Alexander, daar kan geen andere romkom tegenop. 5 redenen waarom je de Videoland Original Máxima moet zien.

1. Het verhaal

Je hebt heerlijke romkoms als The Prince and Me en The Princess Switch en je hebt het échte verhaal van de Argentijnse Máxima Zorreguieta, die verliefd werd op een Nederlandse kroonprins. Hun liefdessprookje, dat wordt verteld in zes afleveringen van 50 minuten, begint in Sevilla, waar Máxima en Willem-Alexander elkaar in 1999 voor het eerst ontmoeten. Zij is dan pas 28 jaar en heeft geen idee wat haar allemaal te wachten staat wanneer de romance met haar prins eenmaal serieus wordt.

2. Het inkijkje

Niet eerder kreeg je zo’n intiem inkijkje à la The Crown in het vroege leven van onze koning en koningin. De serie is gebaseerd op de biografische besteller van Marcia Luyten, dus het is niet alleen maar fictie wat je ziet in deze serie, maar een realistisch portret. Met heerlijke beelden, want de makers filmden op prachtige zonnige locaties, zoals in het binnenland van Spanje.

3. De controverse

Ook de controverse rond haar inmiddels overleden vader Jorge Zorreguieta mag niet ontbreken in een dramaserie als deze. Op het moment dat Willem-Alexander haar ten huwelijk vraagt, komt het verleden van haar vader onder een loep te liggen en barst een verhitte discussie los over zijn politieke carrière tijdens het Videla-regime. Het liep zelfs zo hoog op dat hij niet bij haar bruiloft mocht zijn. De serie laat zien hoe Máxima worstelt om trouw te blijven aan zichzelf en de liefde, maar haar familie ook niet wil opgeven.

4. De echte liefde

Alsof het sprookje nog niet mooi genoeg is, vielen ook hoofdrolspelers Delfina Chaves (Máxima) en Martijn Lakemeier (Willem-Alexander) op de set als een blok voor elkaar. “Het was een lang avontuur en hard werken. Ik heb het gevoel dat we elkaar goed gezelschap hebben gehouden. En ja, er is chemie tussen ons”, vertelde Delfina, die zelf ook Argentijns is, aan RTL Boulevard. Martijn vulde haar aan: “Toen we klaar waren met filmen, hebben we besloten om elkaar op te zoeken. Ook nog na het filmen.”

5. De première

Dat het een serie met allure betreft, bewijst de wereldpremière die plaatsvond in het Grand Auditorium Lumière op het prestigieuze Cannes series-festival in de Franse badplaats. De cast, regisseur en producent mochten daar natuurlijk bij aanwezig zijn. Máxima is inmiddels al verkocht aan een groot aantal landen, zoals Duitsland, België, Latijns Amerika, Kroatië, Oostenrijk, Israël, Letland en Slowakije. In Nederland is de serie vanaf nu wekelijks te zien op Videoland.

Tekst: Jill Waas | Beeld: Videoland