Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Amalia straalt in royal blue outfit tijdens eerste staatsbanket

Onze kroonprinses zag er stunning uit!

Gisteravond was een spannend moment voor prinses Amalia. De kroonprinses schoof namelijk voor het eerst aan bij een staatsbanket. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima heetten de Spaanse koningin Letizia en koning Felipe welkom in het Koninklijk Paleis op de Dam. Het was een avond vol glamour en iedereen had de meest prachtige outfits aangetrokken – zo ook Amalia herself!

Glitter en glamour

Alle ogen waren natuurlijk gericht op de koninginnen en hun outfits. Op de eerste dag van het staatsbezoek was het Diplomatic Dressing all the way. Tijdens het staatsbanket kwamen de glamoureuze outfits uit de kast. En daarvoor zouden Máxima en Amalia toch zeker wel willen uitpakken?

Máxima verscheen in een schitterende Jan Taminiau met een van de grotere Diademen van Oranje: de huisdiamanten parure, mét de Stuart-diamant dit keer. Letizia droeg een kobaltblauwe jurk van The 2nd Skin Co, een label in Madrid en droeg de Cartier Loop Tiara. Both queens delivered!

NL Beeld / Patrick van Emst
NL Beeld / Patrick van Emst

Een stralende Amalia

Uiteraard waren alle ogen gericht op kroonprinses Amalia, die voor het eerst een vorkje mee prikte tijdens een staatsbanket. De prinses huppelde van de collegebanken zo het Koninklijk Paleis in om zich te laten klaarstomen voor het banket. Voor haar allereerste staatsbanket werd de Pauwenstaart parure uit de kast getoverd. We zagen haar stralen in een prachtige koningsblauwe jurk met een doorschijnende cape. Bij de jurk droeg ze de gouden en gele sjerp van haar nieuwe Spaanse onderscheiding, de Orde van Isabella de Katholieke.

Met de tiara en halsketting uit de Rube Peacock Parure en robijnen en diamanten cluster oorbellen uit de Mellerio Ruby Parure maakte ze haar look af. Het is de eerste keer dat we haar in deze ketting zien, de tiara hebben we echter één keer eerder gezien. Amalia droeg ook een van de prachtige diamanten en robijnen armbanden van de Oranjes om haar rechterpols én daar naast een ring om haar rechter ringvinger. We kunnen wel stellen dat onze toekomstige koningin er prachtig uit zag.

NL Beeld / Patrick van Emst

Ook prinses Beatrix (met de diamanten bandeau) en prinses Margriet (met de Korenaar) waren aanwezig bij het banket en zagen er beiden prachtig uit!

Speech

Er werd geproost met champagne...

NL Beeld / Patrick van Emst

... Maar er werd ook tijd vrij gemaakt voor enkele formaliteiten. Zo bedankte Willem-Alexander de Spaanse koning dat Amalia een jaar lang in Madrid kon wonen en studeren. Hij sprak van “een ontroerend bewijs van vriendschap in een moeilijke tijd”.

NL Beeld / Patrick van Emst

“Een bezoek aan Spanje voelt altijd als een warme omhelzing. Niet alleen voor ons, maar ook voor onze oudste dochter”, zei hij in zijn speech. “Vorig jaar moest ze door omstandigheden in Madrid wonen. Van daaruit kon ze haar studie aan de Universiteit van Amsterdam voortzetten. Dit werd mogelijk gemaakt door de welwillende inzet van veel van uw landgenoten en uzelf. (...) Ik wil jullie en alle anderen die hebben geholpen om dit te regelen heel hartelijk bedanken.”

Bron: Nouveau, The Court Jeweller | Beeld: NL Beeld