Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Nina vertelt: 'Ik ben niet naar de babyshower van mijn zus gegaan'

'Ze schold me uit en was boos dat ik niet op haar babyshower was geweest'

Nina* en haar halfzus Eva hebben nooit een hele goede relatie gehad. Voor haar gevoel heeft ze altijd haar best gedaan om de relatie te onderhouden, maar daar is ze onlangs mee gestopt. Ze besloot om niet naar de babyshower van haar zus te gaan. Op Reddit vertelt ze dat deze keuze voor een hoop gedoe heeft gezorgd.

Relatie

Nina vertelt dat de relatie tussen haar en haar stiefmoeder en vader nooit heel goed is geweest. Zodra ze achttien werd, is ze op zichzelf gaan wonen. Ze heeft in die tijd de relatie met Eva zo goed mogelijk proberen te onderhouden. "Ik stuurde haar berichtjes en belde haar regelmatig. Ik gaf cadeautjes op haar verjaardag en met kerst. Toen ze afstudeerde, vlogen we naar New York als cadeau – de vlucht, hotel en alle uitstapjes betaalde ik", vertelt Nina.

Eenzijdig

"Naar mate de jaren verstreken, werd het me duidelijk dat het vooral vanaf mijn kant kwam. We spraken niet, behalve als ik het gesprek begon", vertelt Nina. "We hebben beide een auto, maar ik moest altijd die kant op rijden. Ik kreeg geen cadeautjes voor mijn verjaardag en voor kerst." Zelfs een uitnodiging op een groot verjaardagsreisje van Eva en haar vriendinnen ontving Nina niet.

"Ik maakte er nooit een probleem van, tot ik ging bevallen. De dag dat ik beviel hoorde ik niets van haar. Niet eens een felicitatie en ze belde me de weken en maanden erop ook niet." Volgens Nina was dit de druppel die de emmer deed overlopen.

Babyshower

Een tijd later bleek Eva in verwachting te zijn. Dit nieuws hoorde Nina niet van haarzelf, maar van haar ouders. "Ik besloot om een aantal babykleertjes en spullen naar haar toe te brengen. Ze was niet thuis, dus ik legde het voor de deur." Ook hierop kreeg Nina geen bedankje. "Ik was niet uitgenodigd op de babyshower door haar zelf, maar wel door mijn ouders. Zonder wat van me te laten horen of me af te melden ben ik niet gegaan", vertelt Nina.

Een paar dagen geleden ontving Nina een berichtje van Eva. "Ze schold me uit en was boos dat ik niet op haar babyshower ben geweest. Ze gaf aan 'helemaal klaar' te zijn met mij en hoe ik me de afgelopen jaren heb gedragen", vertelt Nina. "De rest van de familie is teleurgesteld dat ik niet ben gegaan en me niet eens heb afgemeld. Ik ben het nu met ze eens dat ik me misschien wel moest afmelden, zodat niemand op me zat te wachten."

Nina sluit haar verhaal af met de vraag of haar gedrag niet normaal is of dat mensen het gemeen vinden. Wat vind jij?

*De namen in de artikel zijn gefingeerd. Op Reddit deelt de vrouw haar verhaal onder de naam Nice-Gain-8436

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock