Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

10 hotspots en filmlocaties uit Back to Black in Londen

Van haar favoriete pubs tot filmlocaties en waanzinnige streetart.

Heb jij binnenkort een tripje naar Londen op de planning staan? Dan mag je een bezoekje aan de wijk Camden zeker niet overslaan. Hier vind je namelijk verschillende Amy Winehouse hotspots én filmlocaties uit de gloednieuwe film Back to Black. Wij vertellen je waar je precies moet zijn.

Back to Black

Sinds deze week is Back to Black te zien in de bioscoop, een ode aan een van de meest iconic muzieksterren van de 21e eeuw: Amy Winehouse. Back to Black bevat veel van Amy's hits en focust op haar buitengewone genialiteit en de humor en eerlijkheid waarmee ze alles wat ze deed, doordrenkte.

Back to Black vertelt Amy Winehouses levensverhaal: van haar opvoeding en bruisende jaren in Londen tot haar intense reis naar wereldwijd succes. De film laat echter ook de donkere kant van haar succes zien. Gedurende haar hele carrière tot aan haar tragische dood bleef de zangeres worstelen met haar demonen, haar roem en de toxische knipperlichtrelatie met haar grote liefde.

https://youtu.be/N42STjtNyAs?si=V5eRxWtCXwu0lDyj

Hotspots in Londen

Amy Winehouse is geboren in South Gate, maar verhuisde in 2003 naar Camden. Ze beschouwde deze Londense wijk als haar thuis, en daarom is een groot deel van de film hier ook opgenomen. In Camden Town vind je dan ook meerdere hotspots en street art van de zangeres. Bovendien kun je hier meerdere filmlocaties uit Back to Black spotten. Wij zetten tien locaties op een rijtje die het bezoeken waard zijn.

1. Het huis

Op 30 Camden Square vind je het huis waar Amy Winehouse woonde. Ze stierf hier op 23 juli 2011. Inmiddels heeft het huis nieuwe bewoners, maar het is nog steeds een bezienswaardigheid. Op de poort zie je verschillende kusjes en boodschappen van fans.

2. Standbeeld Amy Winehouse

In Camden Market staat een standbeeld van Amy Winehouse. Het beeld is op ware grootte, en is dus net als de zangeres zelf 1.59 meter groot. Fun fact: Amy werkte als jong meisje op de markt als kaarsenverkoopster.

3. The Hawley Arms

The Hawley Arms is een van dé kroegen in Camden waar Amy zelf vaak kwam. Ze voelde zich hier zo thuis, dat ze af en toe ook zelf achter de bar sprong. In de pub hangt een polaroidfoto waarop Amy achter de bar te zien is. Ook hangt hier een gesigneerde foto van haar aan de muur.

Locatie: 2 Castlehaven Rd, London NW1 8QU

4. Walk of fame

Amy Winehouse heeft haar eigen tegel op de Londense Walk of fame. Deze vind je recht tegenover de uitgang van het metrostation Camden Station.

5. Streetart

In de creatieve wijk Camden vind je ook heel veel Amy Winehouse-streetart. Van klein tot heel groot! Je kunt er nu onder meer Back to Black-streetart spotten. Deze bevindt zich onder de beroemde Camden Lock-spoorwegbrug. Andere streetart spot je op de volgende locaties:

  • Om de hoek van The Hawley Arms
  • Bij Nemesis Tattoo & Pierce
  • Bij Carter & Co international Estate
  • Op Miller Street
  • Liddlington Place

6. The Good Mixer

Een andere pub waar Amy vaak kwam, is The Good Mixer. Dit is bovendien één van de filmlocaties. In deze kroeg vind je de pooltafel die ook in Back to Black te zien is.

Locatie: 30 Inverness St, London NW1 7HJ

7. Grachten

De brug die over de grachten van Camden loopt is ook te zien in de film. Een filmlocatie waar je zeker even langs moet lopen als je in de buurt bent!

8. Primrose Hill

Primrose Hill is het park waar Amy graag zat en wandelde. Ze kwam hier graag met onder andere Blake (haar ex-man). Het park diende tevens als filmlocatie. In de film zie je dat Amy hier met haar oma wandelt. Je hebt hier bovendien – na een kleine hike – een geweldig uitzicht over Londen!

9. The Dublin Castle

The Dublin Castle is een iconische plek in Londen. Amy kwam vaak in deze kroeg en trad hier regelmatig op. Deze pub is wederom als filmlocatie gebruikt, en zie je dus terug in Back to Black. In The Dublin Castle spot je de stamtafel van Amy, een gesigneerde foto en het podium waar ze regelmatig optrad voor een heel klein publiek.

Locatie: 94 Parkway, London NW1 7AN

10. Roundhouse

Roundhouse is de plek waar Amy Winehouse voor het laatst op het podium stond, een paar dagen voordat ze overleed. Ze zong niet zelf, maar stond op het podium tijdens een optreden van Dionne Bromfield.

Locatie: Chalk Farm Rd, Chalk Farm, London NW1 8EH

Good to know: de meeste locaties zijn op loopafstand van elkaar. Ondertussen kun je dus volop genieten van Camden Town. Toch geen zin om heel veel stappen te zetten? Dan pak je gemakkelijk de fiets, zodat je ondertussen ook meer van Londen ziet.

Back to Black is nu te zien in de bioscoop.