Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wat moet je doen als de kapper te veel van je haar afknipt?

Dit is de beste aanpak.

Een kappersbezoekje blijft altijd spannend. Je moet je wensen duidelijk overbrengen aan de kapper, om ervoor te zorgen dat je hairdo uitpakt zoals je het van tevoren had bedacht. Maar we hebben ook allemaal weleens meegemaakt dat de kapper nét iets te veel van je lokken afknipt – 'alleen de puntjes' is immers al snel vijf centimeter. Wat kun je in zo'n geval het beste doen?

Vertel je kapper dat je ontevreden bent

Een tikkeltje ongemakkelijk misschien, maar je helpt er niemand mee door het voor jezelf te houden. Laat de kapper weten waarom je niet tevreden bent. Die centimeters krijg je er niet mee terug, maar het helpt om je ontevredenheid uit te spreken. De salon kan je pijn misschien nog wat verzachten door je tegemoet te komen in de prijs. Ga vervolgens op zoek naar een betrouwbare stylist, die jouw lengtes wel met een fluwelen handschoen behandelt.

Stel een rouw-deadline in

Klinkt misschien wat overdreven, maar spreek met jezelf een periode af waarin je mag balen en zeuren over je verknipte kapsel – blijf wel redelijk: een week is vaak meer dan genoeg, niet een jaar. Hoe minder je je focust op hoe erg het wel niet is, hoe meer je het gaat accepteren.

Speel met nieuwe kapsels

Gooi je nieuwe coupe niet elke ochtend in een staart, om je kapsel zo te verbergen. Probeer eens een half-up, half-down look (waardoor je kapsel langer oogt!), speel met vlechten of neem even de tijd om eindelijk te leren hoe je de perfecte knot kunt maken. Korter haar kan net zo leuk zijn als langer haar, het vergt alleen wat creativiteit.

Vermijd te veel hitte

Dit is eigenlijk altijd een goed uitgangspunt. Te veel hitte is nou eenmaal niet goed voor je lange lokken. Maar wil je je punten weer langer laten groeien, dan is dit echt een must. Helemaal als je dubbele warmtestyling gebruikt (eerst föhnen, dan stijltang of krultang), breng je jezelf in de problemen. Verminder dit dus een beetje en je haar zal gezonder zijn, wat betekent dat het sterker terug groeit.

Gebruik regelmatig een masker

Droog en beschadigd haar zal je lengtes geen goed doen. Gebruik regelmatig een herstellend haarmasker om een ​​gezonde groei te bevorderen, en geef je haar gelijk wat extra glans terwijl het een beetje liefde ontvangt. Win-win, nietwaar? Twee keer per week je conditioner door een haarmasker vervangen doet al wonderen. Ga wel voor een variant zonder sulfaten en parabenen. Als je niet goed weet welke je het beste kunt gebruiken, kun je altijd je lokale haarstylist om hulp vragen.

Bron: Stylecaster, Beau Monde, Marie Claire | Beeld: Adobe Stock