Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Oh no: dit gebeurt er als je een gezichtsmasker te lang laat zitten

Dit wil je voorkomen.

Een me time-momentje is niet alleen nodig op z'n tijd, maar bovenal enorm genieten. Jezelf even helemaal in de watten leggen met een uitgebreide douche, scrub en skincare. Vervolgens geniet je van lekker eten, terwijl je je favo serie kijkt met een fijn gezichtsmasker op je hoofd. Maarre, wat gebeurt er eigenlijk als je zo'n masker te lang laat zitten?

Gezichtsmaker

In het blad Hello! Magazine vertelde het Deense topmodel Helena Christensen een aantal jaar geleden dat haar perfecte huidje het resultaat is van een gezichtsmasker de hele dag door dragen. En hoewel dit erg verleidelijk klinkt, wordt het absoluut niet aangeraden. “Een masker te lang dragen kan je huid uitdrogen of je poriën verstoppen”, vertelt een Britse dermatoloog. En dat is precies het effect dat we niét willen bereiken.

Uitdrogen

Vaak staat er op de verpakking wat de maximale tijd is om het masker op je gezicht te laten intrekken. Hoewel het niet veel kwaad kan om daar enkele minuten vanaf te wijken, is het niet raadzaam om er de hele dag mee te lopen. Wanneer je bijvoorbeeld een zuiverend masker te lang op je huid laat zitten, kan het zijn dat je de natuurlijke oliën van je huid verwijdert en daardoor droogt je huid uit. En wanneer je een hydraterend masker te lang laat zitten, verstop je hiermee juist weer je poriën. En dat kan uiteindelijk weer leiden tot puistjes.

Hoe vaak?

Ook is niet alleen de tijd belangrijk, maar ook het aantal keer dat je een masker gebruikt. Door elke dag een masker te gebruiken wordt je huid niet beter, maar eerder slechter. Zorg er daarom voor dat je een masker niet te vaak gebruikt en houd je aan de juiste tijden. Good to know! 

Bron: HLN.be, Grazia archief | Beeld: Adobe Stock