Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Ah! Hiervoor is de koude luchtstand van de föhn

Wist jij dit?

Na het douchen je haren snel in model brengen met de föhn, en je bent ready to go. De föhn op de heetste stand, dan ben je lekker snel klaar en blijft het gegarandeerd in model, toch? Nou, dat is eigenlijk niet zo'n heel goed idee. Teveel hitte gebruiken beschadigt je haar. Je haarschubben gaan ervan openstaan waardoor het er dof uit gaat zien. Daarnaast verliest je haar moisture als de schubjes openstaan, wat je haar uitdroogt, laat pluizen en het dus sneller afbreekt.

Koud föhnen

Maar wist je dat veel föhns een koude luchtstand hebben? Die gebruiken we maar zelden, omdat we niet zo goed weten waar-ie voor dient. Als we met een koude luchtstand aan de slag gaan duurt het veel te lang tot we klaar zijn. Die hitte werkt lekker snel, want we hebben niet alle tijd. Maar de koude luchtstand zit er niet voor niets op. Sterker nog, die heeft zelfs een heel belangrijke functie!

De perfecte blow-out

Je kan om te beginnen gewoon je haar met hitte in model brengen. Het geheim zit 'm in wat je daarna doet. Je haar nog eventjes föhnen met de koude luchtstand zorgt namelijk voor extra glans. En, misschien nog wel het allerbelangrijkste: het blijft langer zitten! De koude lucht zorgt namelijk dat je haarschubben weer dicht gaan. Zo blijft je haar beter in model en krijgt het extra glans.

Je haar nog beter verzorgen tijdens het creëren van de perfecte blow-out? Gebruik voor je aan het föhnen begint een heat protector. Dit product is, zoals de naam al zegt, ontworpen om je haar te beschermen tegen hitte. Er wordt een beschermend laagje om je haren gelegd wat de schade beperkt. Als je coupe eenmaal in model zit kan je nog wat haarolie over je lokken verdelen. Dit geeft extra hydratatie en glans aan je haren, die toch wel wat te verduren hebben gehad door de hitte van je föhn. Vanaf nu alleen maar good hair days!

Bron: &C | Beeld: Adobe Stock