Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dilemma: 'Ik wil niet dat de vriend van mijn zus naar mijn bruiloft komt'

'Ik sta absoluut niet achter hun relatie vanwege het gigantische leeftijdsverschil'

Manou* (29) gaat binnenkort trouwen met haar verloofde Aron (32). De twee kijken er enorm naar uit om deze dag te vieren met al hun vrienden en familie. Alleen de vriend van haar zus Mirthe (23)? Die wil Manou er liever niet bij hebben... En dat levert nu behoorlijke ruzie op.

Leeftijdsverschil

Manou doet haar verhaal op het platform Reddit. Ze begint: "Over een paar maanden ga ik trouwen met Aron, de liefde van mijn leven. Bijna alles is geregeld: de datum, locatie én het thema." Het enige wat de twee nog moesten doen, is het verzenden van de uitnodigingen.

"Even voor de context", vertelt Manou, "de band met mijn zus is de afgelopen tijd wat minder geworden, vanwege haar relatie met haar vriend Dennis (51)." Manou heeft van het begin af aan bezwaar gehad tegen hun relatie vanwege het gigantische leeftijdsverschil. "Ik heb altijd het idee gehad dat Dennis gebruik van haar maakt. Maar telkens wanneer ik dit met Mirthe besprak, wilde ze er niks van horen. Ze is ervan overtuigd dat dit ware liefde is."

Uitnodigingen

Toen het tijd was om de wedding invitations te versturen, besloten Manou en Aron dan ook heel duidelijk te zijn: op de uitnodiging van Mirthe komt géén +1 te staan. "Ik wil gewoon niet dat Dennis op onze bruiloft is, a) omdat ik het geen leuke man vindt en b) omdat het me gaat afleiden als hij er constant bij is", legt de vrouw uit.

Maar Mirthe? Die is daar nu woedend over. Manou: "Ze belde me gisteren op, en begon gelijk te schreeuwen. Ze noemde me egoïstisch en zelfs discriminerend omdat ik kritiek heb op zijn leeftijd." Aii...

Uitnodigingen

"Ik vind nog altijd dat het mijn bruiloft is, en dat ik dus ook zelf mag kiezen wie ik uitnodig", besluit Manou. "Ik zei zelfs tegen Mirthe dat ze óf in haar eentje mag komen óf helemaal niet. Sindsdien hebben we elkaar niet meer gesproken. Ik voel me ergens een beetje schuldig, maar tegelijkertijd sta ik nog steeds wel achter mijn standpunt."

Vind jij dat Manou gelijk heeft?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam Acceptable-Trick6848.

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock