Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

De haartrend van deze lente: de 'kitty cut'

Hier moet je bij je kapper om vragen voor het beste resultaat.

Klaar voor een frisse lentewind door je lokken? Vraag bij je volgende kappersbezoek om een 'kitty cut'! Dit trendy kapsel, bestaande uit heel veel lagen, is momenteel helemaal hot en happening.

Bobkapsels

De laatste jaren is de populariteit van bobkapsels flink toegenomen. Denk bijvoorbeeld aan de butterfly bob die afgelopen najaar floreerde, en de Italiaanse bob waar we ineens iedereen mee zagen lopen. Voor het kapsel dat de komende tijd zal domineren, heb je echter wat langere lokken nodig.

Maak kennis met de kitty cut: hét ideale kapsel voor iedereen die zich in de fase bevindt waarin je je boblijn laat uitgroeien. Wat de kitty cut typeert, zijn de halflange lokken die in heel veel lagen zijn geknipt. Het kapsel past zich moeiteloos aan aan elke haartextuur, waardoor het super onderhoudsarm is. We like!

Katachtig effect

Stylist vroeg Lucy Jones, haarstylist bij Larry King, en Louis Byrne, editorial artist bij L’Oréal Professionnel Paris, om alles over de kitty cut uit te leggen. Jones beschrijft de haarstijl als ‘een geweldig kapsel voor wie een bob laat uitgroeien’. “De stijl voegt daarnaast veel extra volume toe aan je lokken. Door het creëeren van langere- en face framing lagen, zorgen we ervoor dat je jukbeenderen worden geaccentueerd. Hierdoor krijgen de ogen een soort katachtig effect”, aldus de haarexpert. Vandaar ook de naam ‘kitty’ cut!

Stylen

Volgens Byrne is de haarstijl ontzettend veelzijdig. “Je kunt de kitty cut zowel met steil als met gekruld haar dragen”, zegt hij. Door het volume dat wordt gecreëerd door de manier van knippen, hoef je weinig te doen om de kitty cut goed te laten zitten.

Aan wie de haarstijl met stijl haar wil dragen, adviseert Byrne om het haar te föhnen met een ronde borstel of een diffuser. Voeg nog een beetje volumepoeder of -spray toe voor wat extra veerkracht en you’re good to go! “Als je de kitty cut met gekruld haar wilt dragen, breng dan altijd wat olie aan op de punten van je haar voordat je aan de slag gaat met een krultang.”

Ter inspiratie zochten we een aantal voorbeelden van de kitty cut bij verschillende haartexturen:

Kapper

Maar waar moet je nou precies naar vragen als je in de kapperstoel zit voor de kitty cut? Byrne raadt aan om altijd een aantal voorbeelden paraat te hebben van wat je wil voorafgaand aan je afspraak. “Zorg ervoor dat jij en je kapper elkaar begrijpen. Kies drie afbeeldingen en gebruik deze als leidraad. Vervolgens kun je je kapper je laten adviseren over wat het beste werkt voor jouw haartextuur en de lengte van je lokken.”

Bron: Marie Claire, Stylist | Beeld: NL Beeld