Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Deze kleuren laten jou stralen volgens de colour theory

Een professioneel advies is helemaal niet nodig!

Je hebt het vast al voorbij zien komen: de kleurentheorie-trend waar voornamelijk op TikTok veel om te doen is. Hierbij wordt er door een kleurspecialist gekeken naar welke kleuren het mooiste staan bij jouw gezicht. Maarre, daar heb je echt geen professional voor nodig. Zó ontdek je welke kleuren jou het beste staan:

Kleurkeuze

Door kleuren te gebruiken die bij jouw huidskleur passen, kun je jezelf letterlijk laten stralen. Ondertussen kunnen kleuren die geen match zijn met jouw huidskleur, je teint juist dof maken. Door te ontdekken welke kleuren het beste bij je passen, wordt het kiezen van kleding en make-up ineens een stuk leuker én gemakkelijker. Allereerst is het dus belangrijk om de ondertoon van jouw huid te bepalen.

Koel of warm?

Om uit te vogelen welke ondertoon jouw huid heeft, bekijk je je huid allereerst in natuurlijk licht. Het is belangrijk dat je hierbij geen make-up draagt. Neem dan een stuk wit papier en houd het tegen je gezicht. Als je een hint van groen, goud, bruin of geel ziet, dan heb je waarschijnlijk een warme ondertoon. Maar als je meer roze of blauwe tonen ziet, dan is je ondertoon aan de koelere kant. Zie je een soort van grijze of asachtige kleur? Dan heb je waarschijnlijk een neutrale ondertoon.

Aderen

Een andere handige truc waarmee je je ondertoon kunt bepalen, is door naar de aderen op je handen en polsen kijken. Als ze meer blauwachtig of paarsig zijn, dan heb je waarschijnlijk een koele huid. Maar als ze groenig lijken, dan heb je eerder een warme ondertoon. Zie je een mix van beide kleuren? Dan zit je waarschijnlijk ergens in het midden. Lucky you: heel veel kleuren zouden jou in dit geval moeten staan!

Neutrale ondertoon

Heb jij een neutrale ondertoon? Dan zit je in ieder geval goed met kleuren als zwart, bruin, gebroken wit en verschillende grijstinten. Jij mag in je handjes knijpen met jouw huidskleur, want dit soort klassieke kleuren staan jou prachtig! Hoewel deze kleuren perfect zijn om een basic look mee te creëeren, heb je af en toe ook behoefte aan wat meer kleur. Oudroze en groen werken heel goed om jouw looks helemaal tot hun recht te laten komen. Blijf echter weg bij felle, schreeuwerige kleuren, want die komen jouw teint niet ten goede.

Koele ondertoon

Maar ook wanneer je een koele ondertoon hebt, zijn er een heleboel kleuren die jou geweldig staan. Denk bijvoorbeeld aan koningsblauw, diep paars, smaragdgroen, helder wit en lavendel. Dit zijn allemaal topkeuzes om je huid van een natuurlijke glow te voorzien. Maar wist je dat ook wat warmere kleuren, zoals helder roze en donkerrood, jouw look kunnen versterken? Oranje en gele tinten kun je daarentegen beter links laten liggen. Toevallig toch fan van deze kleuren? No worries: je kunt ze nog altijd rocken in je accessoires.

Warme ondertoon

Waar mensen met een koele ondertoon beter geen oranje en gele tinten kunnen dragen, geldt voor mensen met een warme ondertoon het tegendeel. Maar ook diepe kleuren zoals turquoise en olijfgroen staan jou geweldig. Sterker nog: ze laten je stralen! De koele, ijzige tinten kun je beter skippen, aangezien ze simpelweg niet veel goeds doen voor je. Maar nogmaals: warme neutrale kleuren zoals taupe, donkerbruin en crème zijn echt jouw go-to kleuren!

Bron: Girlscene | Beeld: NL Beeld