Pijnlijke borsten? Dit zijn 3 veelvoorkomende oorzaken

Het is meestal niets om je druk over te maken.

Of je nu een prominente boezem hebt of kleine maar fijne borsten: elke vrouw heeft weleens last van pijnlijke borsten. En hoewel het natuurlijk niet prettig is, gaat het vaak om een onschuldige oorzaak. We zetten drie veelvoorkomende redenen van pijnlijke borsten op een rij.

Je draagt de verkeerde beha

Je zou denken dat we precies weten wat de juiste beha voor ons is, aangezien we al ontzettend veel jaren een beha nodig hebben, maar niets blijkt minder waar. Het grootste deel van de vrouwen draagt de verkeerde beha en dit kan eraan bijdragen dat je pijnlijke borsten hebt. Een beha die te klein of te strak is duwt de hele dag tegen je borsten aan en een beha die te groot is -en daarom niet genoeg steun biedt – zorgt ervoor dat je borsten de hele dag op en neer gaan.

Je sportte iets te fanatiek

Naar de sportschool gaan is in weinig gevallen een slecht idee, maar je moet het ook niet te gek maken. Een beetje spierpijn is niet erg, maar flinke spierpijn is ook weer niet de bedoeling. Heb je heel fanatiek je bovenlichaam getraind? Dan kan het dat je borstspieren overbelast zijn en dit kan ervoor zorgen dat je borsten pijnlijk aanvoelen.

Je bent ongesteld

De meest voorkomende oorzaak voor pijnlijke borsten is toch je menstruatie. Tijdens dit zogenoemde maandelijkse feestje is je hormoonhuishouding in de war. Gelukkig gaat de pijn vanzelf weer weg als je niet meer ongesteld bent.

Bron: Dingen voor Vrouwen, HLN | Beeld: Pexels 

Laatste nieuws