Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Linda Hakeboom intens blij met lang haar: 'Je waardeert ieder haartje dat teruggroeit'

'Als ik het ooit nog afknip, dan is het (hopelijk) omdat ik het zelf wil'

FHM500 editie 2023

In 2020 kreeg Linda Hakeboom de diagnose borstkanker. Gelukkig is ze alweer een tijdje kankervrij verklaard, maar de ziekte heeft veel impact op haar gehad. Zo vindt ze het nog altijd bijzonder dat haar lange coupe terug groeit.

Lang haar

Linda plaatste gisteren een foto waarop ze stralend te zien is met haar lange haar. "Long hair appreciation post! 🤗🏆", schrijft ze in de caption. "Mijn haar is zó lang kort geweest en nu zijn we hier."

"Voor het eerst durf ik zelf weer te zien dat het gewoon écht weer lang is. Het is heel vreemd wat gedwongen kaal worden met me deed… Diep van binnen voelde het alsof ik voor altijd kort haar zou hebben. Het stond best leuk, dat weet ik wel, maar het was natuurlijk niet mijn keuze." Door de chemotherapie verloor ze haar haar. "Als ik het ooit nog afknip, dan is het (hopelijk) omdat ik het zelf wil. En dan voelt het denk ik zo anders", vervolgt ze.

Supporter

Vervolgens steekt ze andere mensen die binnenkort chemotherapie moeten ondergaan een hart onder de riem. "Voor iedereen die vlak voor de chemo zit: het is echt heel erg rot dat je dit er ook nog bij krijgt. Je hebt al zoveel te verwerken en dan verlies je ook nog een stukje van je uiterlijk. Het is natuurlijk niet je grootste probleem, maar het is iets wat je er ook nog bij krijgt op je toch al volle bord. Maar als het eenmaal terug komt, waardeer je oprecht ieder haartje dat teruggroeit."

"Je wordt door zoiets de grootste supporter van je eigen lijf. En dat heeft ook iets moois. Bedenk dat maar. ❤️" En zo is het!

Angst

Hoewel de kanker inmiddels weg is, blijft Linda toch op haar hoede. "Ga ik nu nadenken over wat ik over tien jaar wil doen? Terwijl ik diep van binnen niet weet of ik er dan nog ben. Nee! Ik durf niet te geloven dat de kanker niet meer terugkomt", deelde ze afgelopen november in een interview met Grazia. “Voor mijn gevoel kan het ieder moment weer fout gaan. Misschien dat dat gevoel de komende jaren slijt…" Desondanks staat Linda positief in het leven. “Daarom leef ik zo in het moment. Ik sta iedere dag op, doe waar ik zin in heb en geniet. Dat voelt heel fijn."

Bron: Instagram, @lindahakeboom, Nouveau | Beeld: NL Beeld

Showbizz
  • NLD/Amsterdam/20230601 - FHM500 mooiste vrouwen van Nederland 2023 Fotograaf: BrunoPress / ArjoFrank Fotografie Op de foto: Linda Hakeboom FHM Social media queen 2023