Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Oh no! Deze actrice is niet meer te zien in het derde seizoen van And Just Like That…

Jammer!

Het lijkt eeuwen te duren, maar ooit zullen we het derde seizoen van And Just Like That… kunnen streamen. Voordat het zover is, komt HBO Max echter nog met een minder leuk nieuwtje. Actrice Karen Pittman zal in seizoen 3 namelijk niet meer te zien zijn.

Volle agenda

Karen Pittman verscheen vanaf de lancering van And Just Like That… in de serie. De reden voor haar vertrek, is haar volle agenda. Want naast haar rol als de intelligente professor Nya Wallace, verschijnt de actrice ook als Mia Jordan in de Apple TV-serie The Morning Show. Deze rol vereiste zoveel van Pittman’s tijd, dat ze in het tweede seizoen van And Just Like That… een stuk minder schermtijd kreeg dan in het eerste seizoen.

Regisseur en uitvoerend producent Michael Patrick King liet vorig jaar wel aan Vanity Fair weten dat de productie zich zoveel mogelijk aan Pittman’s schema aanpaste.

Forever

Vervolgens werd ook nog aangekondigd dat de actrice ook zal verschijnen in een Netflix serie van Mara Brock genaamd ‘Forever’, de verfilming van de controversiële tienerromance uit 1975 van Judy Blume. Veel tijd voor Pittman’s rol in de Sex And The City-revival blijft er dus niet over. En hoewel verschillende bronnen aan Deadline gemeld zouden hebben dat het zeker de bedoeling was dat Pittman in seizoen 3 van AJLT zou verschijnen én haar script zelfs al geschreven zou zijn, is inmiddels bekend dat ze niet terugkeert in de serie.

Gemis

“Vanwege haar verplichtingen voor twee andere series is duidelijk geworden dat het filmen van drie shows tegelijk niet mogelijk is. (…) We moeten helaas aankondigen dat deze planning conflicten ons niet in staat zullen stellen om met dit personage door te gaan als onderdeel van seizoen 3 van And Just Like That”, luidt de verklaring van een woordvoerder van streamingsdienst Max.

Hoe dan ook kijken de makers van de serie terug op een prettige samenwerking met Pittman. “Het is een genot geweest om Karen Pittman de slimme en prachtige professor Nya Wallace te zien spelen in de eerste twee seizoenen van And Just Like That… Karen en Nya zullen gemist worden, en haar Max-familie en fans zullen haar allemaal aanmoedigen in haar andere werkzaamheden.”

Bron: Vanity Fair, Marie Claire | Beeld: And Just Like That...