Op deze 4 dingen moet je letten bij het kopen van een bh

Good to know!

De perfecte bh vinden: het lijkt misschien een makkelijk klusje, maar in werkelijkheid is het een hels karwei. Er is al-tijd iets waardoor je nieuwe aanwinst nét niet lekker zit. We delen daarom vier dingen die het waard zijn om op te letten bij het kopen van een nieuwe bh.

1. De vorm van je borsten

Er zijn bh’s in allerlei soorten en maten, en dat is niet voor niets. De vorm van je borsten vraagt namelijk om een speciaal soort bh. We zetten op een rijtje welke soort het beste bij welke borstvorm past:

  • Kleine borsten – balconette bh
  • Grote borsten – bh zonder padding, met beugel
  • Volle, ronde borsten – bh met volle cup
  • Hangende borsten – bh met beugel en vulling aan de onderkant
  • Ongelijke borsten – voorgevormde bh

2. De omvangmaat

Veel vrouwen maken de fout om een te grote of te kleine omvangmaat te dragen. De vuistregel is eigenlijk altijd dat je een bh moet kopen die op het meest losse haakje goed zit. Een bh rekt met de tijd namelijk uit, en die extra haakjes hebben als doel dat je ‘m strakker kunt maken als dit is gebeurd.

3. De bandjes

Als je een bh aan het passen bent, zijn ook de bandjes een belangrijk punt om op te letten. Als deze knellen of juist van je schouders afvallen, betekent het dat de bh niet goed zit.

4. De cupmaat

Dan heb je natuurlijk nog de cupmaat. Ook deze is soms lastig in te schatten. Je kunt ook bij verschillende winkels verschillende cupmaten hebben, omdat bh’s niet overal hetzelfde vallen. Vooral de fout om een te kleine cupmaat te kopen wordt veel gemaakt. Dit kan veel ongemak geven, dus het is belangrijk om goed te checken of je wel de goede maat koopt. Weet je het niet zeker, dan is het altijd een goed idee om een verkoopster om advies te vragen!

Bron: NSMBL | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws