Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Zo kun je in 3 stappen je poriën verkleinen

Thank us later!

Een perfecte en zijdezachte huid is iets waar we allemaal van dromen, maar wat soms ook onbereikbaar lijkt. Voor een mooie huid is het belangrijk dat je geen grote poriën hebt. We moeten moeder natuur misschien een beetje helpen, maar het is mogelijk om in drie relatief eenvoudige stappen je poriën te verkleinen. Zeg maar hallo tegen die stralende huid!

Poriën

Het kan zomaar opeens gebeuren: een puistje hier en een paar grote poriën daar. Vooral op je neus zijn ze vaak goed te zien. Die poriën zijn nogal lastig te verwijderen, maar het is blijkbaar wél mogelijk. In deze drie stappen kun je zelf je poriën verkleinen en komen ze, als het goed is, nooit meer terug. Let's start! 

Stap 1: huid ontstoppen

Het is belangrijk eerst de huid te ontstoppen. Om mee-eters en verstopte poriën echt schoon te krijgen, is een bezoekje aan de schoonheidsspecialist ideaal, maar natuurlijk zijn er thuis ook een paar manieren die je kunt toepassen. Scrub je huid – maar nooit te hard! Een elektrische borstel die je zachtjes over je huid kan wrijven is ook een perfecte manier. Helemaal makkelijk is een stoombadje creëren. Dit kun je gewoon onder de douche doen of met een bak warm water. Door stoom opent je huid namelijk.

Stap 2: chemische peeling

Met een chemische peeling verklein je de poriën het beste, maar met vitamine A of retinol kom je ook al een heel eind. Vitamine A en retinol zijn beide vet-oplosbare vitamines. Dit vindt je gewoon bij de drogist. Werkt dit niet, dan is vitamine A-zuur de oplossing. Hiervoor moet je wel langs de dokter, maar het verkleint je poriën en werkt ook nog eens tegen rimpels en acne.

Stap 3: zonnebrandcrème

Last but not least, wil je ervoor zorgen dat je poriën nooit meer terugkomen. Hiervoor heb je zonnebrandcrème nodig. Het klinkt vreemd, maar de zon vergroot je poriën en droogt je huid uit. Met zonnebrandcrème voorkom je dit en houd je je huid soepel en vochtig. Worth the try, toch?

Bron: Grazia archief | Beeld: Adobe Stock