Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wauw! Nieuwe Videoland-serie Máxima beleeft wereldpremière in Cannes

Nog voordat de serie te zien is blijkt het al een enorme hit!

Nog een maandje geduld en dan kunnen we ein-de-lijk genieten van de gloednieuwe dramaserie Máxima. De Videoland Original over – you guessed it – koningin Máxima belooft nu al een groot succes te worden. De serie is al aan meerdere landen verkocht en mag nu zelfs de wereldpremière beleven tijdens het filmfestival in Cannes!

Wereldpremière in Cannes

Ach, Cannes – het jetset-oord op een steenworp afstand van Monaco, waar alle Hollywood-bobo's jaarlijks samenkomen voor het filmfestival en wij vervolgens op een afstandje kunnen smullen van de glamour op de red carpet. Sinds enkele jaren heeft het stadje echter ook een serie-festival, onder de naam Canneseries. Hier wordt de crème de la crème van de televisiewereld nog eens extra in de spotlights gezet.

En dit jaar vindt hier dus de première van de nieuwe dramaserie Máxima plaats! "De high-end dramaserie Máxima is geselecteerd voor het prestigieuze Canneseries", zo laat de streamingdienst vandaag in een statement weten. "In aanwezigheid van de cast, regisseur en producent beleeft de Videoland Original hiermee haar wereldpremière in het beroemde Grand Auditorium Lumière op 9 april 2024." Wauw!

Máxima

Mocht je het nieuws over deze serie gemist hebben, dan praten we je graag even bij: de serie is gebaseerd op het boek Moederland: De jonge jaren van Máxima Zorreguieta van Marcia Luyten, en vertelt het verhaal van Máxima’s leven – vanaf haar jongere jaren in Argentinië tot aan haar huidige leven als koningin van Nederland. Het startpunt van de serie is de eerste ontmoeting van Máx en Willem-Alexander in 1999. En dat ziet er zo uit:

https://www.youtube.com/watch?v=pWtCClVbqH4

De grens over

De wereldpremière in Cannes is het meest recente succes in een reeks mooie prestaties van de serie – nog voor deze goed en wel wordt uitgezonden! Zo liet producent Millstreet Films namelijk ook al weten dat er de afgelopen tijd grote internationale verkoopsuccessen zijn geboekt.

Máxima is onder meer aangekocht door Warner Media voor het streamingplatform Max in Latijns-Amerika. Daarnaast is de serie verkocht aan Israël’s Hot, het Kroatische HRT, ORF voor Oostenrijk, LV1 in Letland én aan Slowakije. Onze eigen Máx is dus ook buiten Nederland enorm populair!

In Nederland is Máxima vanaf 20 april te streamen bij Videoland. 

Bron: Videoland, Beau Monde | Beeld: Martijn van Gelder