Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dít detail in Gooische Vrouwen is je waarschijnlijk nooit opgevallen

Fun fact!

Eind vorig jaar kwam het ge-wel-dige nieuwe naar buiten dat Gooische Vrouwen terugkeert. Enne, dat moment komt steeds dichterbij. Volgende maand komt de gehele originele cast weer samen in 't Gooi, want dan starten de opnames. Het is overigens niet geheel toevallig dat de opnames in april plaatsvinden. Wellicht is het je nooit eerder opgevallen, maar Gooische Vrouwen is altijd al in het voorjaar opgenomen.

Nieuw seizoen in de maak

Vijf seizoenen lang konden we genieten van het wel en wee rond Cheryl (Linda de Mol), Claire (Tjitske Reidinga), Anouk (Susan Visser), Willemijn (Annet Malherbe) en Roelien (Lies Visschedijk). Van romantiek tot bomaanslag en van designerschoenen tot peperdure villa’s: wat hebben we genoten van de originele serie.

We konden ons geluk dan ook niet op toen Talpa eind november officieel bevestigde dat de hitserie terugkeert. “In samenwerking met Videoland wordt er gewerkt aan een nieuw seizoen van de hitserie Gooische Vrouwen, naar een idee van Linda de Mol en geregisseerd door Will Koopman. Na het enorme succes van de tv-serie en twee recordbrekende bioscoopfilms schitteren de vier populaire vriendinnen uit Het Gooi eind 2024 weer op het kleine scherm”, liet het bedrijf weten aan RTL Boulevard.

Altijd mooi weer

Onlangs werd bekend dat de opnames in april van start gegaan. En dat moment is niet willekeurig geprikt, vertelt journalist Rob Goossens in De BLVD Podcast. "In het Gooi moet het altijd groen zijn", is zijn verklaring. "Ze kunnen pas filmen als er bladeren aan de boom zitten."

En inderdaad: als we terugdenken aan de eindeloze afleveringen van Gooische Vrouwen die we hebben verslonden, kunnen we maar weinig momenten bedenken waarop het zonnetje niet scheen. Wonder boven wonder was het altijd lekker weer in het Gooi en stonden de tuinen volop in de bloei. Toeval was dat duidelijk niet, want alle seizoenen blijken in het voorjaar opgenomen. Nu geeft dit in Nederland natuurlijk niet altijd de garantie op mooi weer, maar daar zal een enorm budget voor de nodige lampen dan wel weer aan hebben bijgedragen. Fun fact! 

Bron: RTL Boulevard, Beau Monde | Beeld: NL Beeld