Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wait, what? Jacob Elordi wilde eigenlijk niet in The Kissing Booth spelen

'Die films zijn belachelijk', aldus de acteur.

Hij was niet te missen de afgelopen maanden op de red carpets. Jacob Elordi is misschien wel de hotste acteur van het moment. Maar waar kennen we deze knappe Australiër ook alweer van?

Hij zei 'nee' tegen een auditie voor Superman. Veel liever ging hij spelen in dé cultfilm van dit moment: Saltburn, die nu te zien is op Prime Video. En ook kroop hij nog even in de huid van Elvis Presley voor de Sofia Coppola-film Priscilla. De 26-jarige Jacob Elordi is niet bang om een tikkeltje duistere projecten aan te nemen, zo bewees hij al met zijn rol in Euphoria en zijn nieuwste uitdaging: The Monster spelen in Frankenstein. Terwijl het voor hem voorbestemd leek om de nieuwe romcom-hunk van Hollywood te worden.

Tieneridool

Het begon namelijk allemaal met The Kissing Booth-films, die Jacob direct de status gaven van tieneridool, iets waar de acteur helemaal niet op zat te wachten. “Ik wilde die films al niet maken voordat ik ze maakte”, zei hij hier recent over in een interview. “Die films zijn belachelijk. Ze zijn niet universeel. Ze zijn een ontsnapping.” De triljoen teen flicks en romcoms die hij daarna kreeg aangeboden, sloeg hij dan ook vriendelijk af en hij koos voor de narcistische, manipulatieve en sinistere Nate in Euphoria. “Ook een tienerserie, maar wel eentje met een heel donker randje.”

Niet pretentieus

De acteur neemt zijn carrière meer dan serieus en dat leverde hem al twee nominaties voor de People’s Choice Awards en eentje voor de BAFTA’s op, voor Priscilla en Saltburn. “Ik vind het niet pretentieus om kritisch te zijn over waar ik in speel. Ik wil geen geld verdienen aan rotzooi of mensen hun tijd verspillen, want dat is het meest waardevolle wat ze hebben. Ik wil ze iets teruggeven wat de moeite waard is.” Jacob kiest ook op basis van wat hij zelf zou willen kijken. “En ik word heel onrustig van films als Superman.” Dat genre slaat hij dan ook liever over.

Tegenspeelsters

Ook zijn privéleven leverde hem al de nodige bekendheid op, het soort roem dat hem gestolen kan worden. Jacob heeft wel een zwak voor tegenspeelsters en kreeg tijdens het filmen van The Kissing Booth iets met Joey King. Maar tegen de tijd dat ze de tweede film draaiden, was de liefde alweer bekoeld. Hij scharrelde even met Zendaya, met wie hij in Euphoria zit, en datete een jaar met model Kaia Gerber. Zijn laatste relatie, met influencer Olivia Jade (die van het universiteits-omkoopschandaal rond haar moeder Lori Loughlin), schijnt onlangs op de klippen te zijn gelopen. Goed nieuws dus voor alle dames: hij is very single!

Tekst: Jill Waas | Beeld: NL Beeld