Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Van erfstukken tot sieraden: zo houd je je dierbare spullen veilig

Goed om te weten!

Een gouden ketting of een bijzonder erfstuk: je hebt thuis waarschijnlijk genoeg dierbare spullen staan. Of het nou gaat om financiële of emotionele waarde, je wil ze waarschijnlijk goed beschermen. In dit artikel geven we je daarom een aantal handige tips om al je geliefde items veilig te houden.

Sla het op in de cloud

Heb je veel dierbare foto’s en video’s, of mappen met belangrijke documenten? Waarschijnlijk kijk je hier niet vaak naar om. Toch zijn ze je erg dierbaar en wil je ze niet kwijt. Het is dan handig om digitale kopieën te maken en het op te slaan in een online opslag. Zo voorkom je dat je ze verliest door een brand, overstroming of andere vervelende omstandigheden.

Bereid je goed voor op feestjes

Als je een groep mensen over de vloer krijgt, is het handig om je meest dierbare spullen op te bergen of extra goed te beschermen. Een ongelukje zit in een klein hoekje, zeker met grotere groepen. Ook jijzelf kan natuurlijk een foutje maken. Een glas rode wijn over je nieuwe bank of een tik tegen een vaas gooit namelijk al snel roet in het eten. Helaas bestaat er daarnaast altijd een kans dat een van je gasten een dierbaar item, zoals een oud sieraad met sentimentele waarde, in hun zakken stopt.

Kijk daarom van te voren naar kwetsbare spullen in je woonkamer en andere ruimtes die gebruikt worden voor het feestje. Leg bijvoorbeeld alvast een deken of quilt over je meubilair en berg breekbare spullen op.

Check je woonverzekering

Wil je ervoor zorgen dat een ongeluk in huis niet resulteert in een flinke schadepost? Dan is het handig om goede woonverzekeringen af te sluiten. Hieronder vallen zowel een inboedelverzekering als een opstalverzekering. Zo worden je dierbare spullen vergoed als ze beschadigd worden door onder andere brand, storm en inbraak.

Dat maakt het natuurlijk niet minder vervelend als het gaat om spullen met emotionele waarde, maar scheelt je wel een hoop financiële zorgen. Vooral een All risk woonverzekering dekt een hoop verschillende omstandigheden, zelfs ongevallen waarbij een gast (of jijzelf) per ongeluk iets omstoot.

Veilig wonen

Het liefst wil je je dierbare spullen natuurlijk zo veilig mogelijk houden. Helaas kan schade door brand, storm, vandalisme of een ongelukje altijd gebeuren. Het is daarom belangrijk om de juiste voorbereidingen te treffen. Bijvoorbeeld door oude foto’s op te slaan in de cloud, je dure meubilair te beschermen tijdens feestjes en een woonverzekering af te sluiten.

Beeld: Pexels (cottonbro studio)