Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Zien: de mooiste red carpet looks van de Oscars 2024

Heel Hollywood verscheen weer op zijn allermooist.

Afgelopen nacht was het moment weer daar: de grootste namen uit de filmindustrie verzamelden zich in Los Angeles voor de uitreiking van de felbegeerde Oscars. Enne, die uitreiking is natuurlijk leuk, maar wij zijn altijd minstens zo benieuwd naar alle outfits op de red carpet. Dit zijn onze favoriete looks van de avond!

Red carpet looks

We weten natuurlijk allemaal dat er tijdens de Oscars de belangrijkste filmprijzen van de Verenigde Staten worden uitgereikt. Want: wie gaat er met zo'n prachtig beeldje naar huis? Toch is dat niet het enige waar we op letten. Zo houden we bij Grazia ook van een mooi red carpet moment. Dit zijn dan ook de A-listers die wat ons betreft een Oscar mogen ontvangen voor 'Best Dressed'.

Vanessa Hudgens in Vera Wang Jennifer Lawrence in Dior Danielle Brooks in Dolce & Gabbana Eva Longoria in Tamara Ralph Zendaya in Giorgio Armani Anya Taylor-Joy in Dior Margot Robbie in Versace Ariana Grande in Giambattista Valli Jaimie Lee Curtis in Dolce & Gabbana Emma Stone in Louis Vuitton Billie Eilish in Dior

After-party looks

Maar de red carpet van de Oscars itself, is natuurlijk niet genoeg voor een avondje vol glitter en glamour. Menig A-lister is daarom na de nominaties linea recta doorgegaan naar de Vanity Fair party om hun overwinning te vieren – of juist om hun verlies te vergeten. Dag lange galajurk en hallo cocktailjurk! Precies daarom nemen we óók onze favoriete after-party looks onder de loep.

Emily Ratajkowski in Jacquemus Heidi Klum in Carolina Herrera Kylie Jenner in Ludovic de Saint Sernin Kim Kardashian in Balenciaga Sydney Sweeney in Marc Bouwer Joey King in Balenciaga

Grote winnaars

De grote winnaar van de avond was Oppenheimer, welke maar liefst zeven gouden beeldjes in de wacht wist te slepen – waaronder die voor beste film, regisseur en acteur. Daarnaast won Emma Stone de Oscar voor Beste Actrice en won de Nederlandse Hoyte van Hoytema de Oscar voor Beste Camerawerk.

Bron: Marie Claire, De Oscars, NU, Vogue, Harpers Bazaar | Beeld: NL Beeld