Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Met deze 4 tips zorg je ervoor dat je meer geld overhoudt aan het eind van de maand

Meer geld voor winkelen en vakanties is natuurlijk altijd welkom.

Dat het leven de afgelopen jaren een stuk duurder is geworden, hoeven we je niet meer te vertellen. Maar omdat we in hart en nieren Nederlanders zijn, vinden we altijd wel manieren waarop we geld kunnen besparen. Simyo deed onderzoek naar onze financiële gewoontes, en daar kwamen behoorlijk wat slimme bespaartips uit!

1. Houd het klein

Minder geld uitgeven aan vakanties en winkelen? No need. Het blijkt helemaal namelijk niet nodig te zijn om geld te besparen op de leukste dingen in het leven. En dat leren we van... Onze landgenoten! Volgens het jaarlijkse Waarom-duur-doen-onderzoek van Simyo vindt namelijk maar liefst 92 procent van de Nederlanders het leuk om zoveel mogelijk te besparen. Hoe we dat dan doen? Nou, vooral heel kleinschalig en via slimme trucjes. Bijvoorbeeld door zelf drinken en snacks mee te nemen naar de bios, shampoo en andere verzorgingsproducten mee te sneaken uit de hotelkamer en promotiecodes te gebruiken bij het afrekenen. Cliché, maar het is echt zo: Alle kleine beetjes helpen!

2. Shop in de uitverkoop

Onze Hollandse mentaliteit mag ons in de ogen van buitenlanders dan een tikje gierig maken, maar het zorgt er wel voor dat we juist níet hoeven te besparen op de dingen die we het liefste doen. In plaats daarvan slaan we onze slag in de uitverkoop. Door te sale-shoppen kun je tijdens een dagje winkelen zomaar de helft minder kwijt zijn. Bovendien blijven we Nederlanders, en vinden we het stiekem heerlijk om na een compliment over een nieuw shirtje te vertellen over de lage prijs waarvoor we 'm op de kop getikt hebben.

Overigens werkt winkelen in de uitverkoop ook perfect bij het doen van de normale boodschappen: neem elke week goed de tijd om in folders de aanbiedingen van verschillende supermarkten bij langs te gaan, en maak op basis hiervan een boodschappenlijstje. Je zult zien dat het enorm scheelt bij het afrekenen.

3. Ga vaker voor tweedehands

We zijn van nature gewend om nieuwe producten te kopen, maar steeds meer Nederlanders gaan voor tweedehands spullen – en dat is zo gek nog niet! Want door Marktplaats en Vinted af te struinen, kun je de leukste koopjes vinden. Andersom kun je thuis ook een selectie maken van kleding en andere spullen die je niet meer gebruikt, en deze te koop zetten. Daar kun je anderen dan weer blij mee maken. Enne, vintage is natuurlijk ook helemaal on trend.

4. Schrap in je vaste lasten

Het is ook verstandig om eens goed te kijken naar je vaste lasten. Aan je huur kun je (helaas) niet veel veranderen, maar aan je telefoonabonnement bijvoorbeeld wel. Misschien betaal je wel veel meer voor je abonnement dan nodig is. Simyo is door de Consumentenbond meer dan 30 keer uitgeroepen tot de beste mobiele provider, biedt kwaliteit voor een scherpere prijs en dus zeker worth a try. De provider bewijst al jaren dat kwaliteit niet duur hoeft te zijn. En dat klinkt ons natuurlijk als muziek in de oren, want op die manier kunnen we urenlang zorgeloos blijven appen en bellen, maar hoeven we onze vakantie niet te cancelen!

Meer bespaartips? Simyo heeft de handigste voor je op een rij gezet.

Openingsbeeld: Pexels