Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Aha: deze sport past het beste bij jouw sterrenbeeld

Van tennis tot yoga: voor iedereen is er wel een geschikte sport.

Wil je graag beginnen met sporten, maar weet je niet goed welke sport het beste bij jou past? Misschien staat het wel in de sterren geschreven! We zetten op een rij welke sport het meest geschikt is voor elk sterrenbeeld.

Steenbok

Steenbok is ijverig en houdt van doelen stellen. 'Gewoon' een rondje joggen zit er voor jou dan ook niet in. Hardlopen is jou op het lijf geschreven, maar dan wel met een doel voor ogen. Trainen voor een halve marathon (of eerst bijvoorbeeld voor 5 kilometer) past daarom perfect bij Steenbok.

Waterman

Waterman houdt van mensen om zich heen, maar hecht ook veel waarde aan vrijheid. Een teamsport waarbij meerdere keren per week getraind moet worden is dus niet geschikt. In plaats daarvan kun je denken aan bootcampen. Daarbij kun je namelijk wel samen sporten, maar zit je niet vast aan standaard trainingsdagen.

Vissen

Zoals de naam van je sterrenbeeld al zegt, voel jij je bij watersporten als een vis in het water. Niet zo gek dus dat zwemmen dé sport is die past bij Vissen. Toch niet zo'n zwemfanaat? Ook in surfen, kanoën of zeilen kun jij je favoriete sport vinden.

Ram

Een Ram houdt er niet van om veel rekening te moeten houden met anderen. Jij doet het liefst lekker je eigen ding, en dus is de sportschool dé plek voor jou. Bovendien ben je heel gemotiveerd, dus kun je als geen ander knallen in de gym!

Stier

Omdat jij als Stier nou niet bepaald een geboren sporter bent, past een sport die niet echt voelt als sport, het beste bij jou. Dansen is daar een perfect voorbeeld van. Ga bijvoorbeeld stijldansen of neem een lesje zumba!

Tweeling

Bij Tweelingen ligt verveling al snel op de loer, waardoor urenlang sporten er voor dit sterrenbeeld echt niet in zit. In plaats daarvan kun je het beste voor HIIT-workouts: die zijn kort maar krachtig, en je kunt er eindeloos mee variëren!

Kreeft

Een uur hardlopen of je helemaal in het zweet werken tijdens een spinning-les? Kreeft moet er niet aan denken. Omdat jij het liever wat rustiger aan doet, is yoga de perfecte workout voor jou. Enne, ook hierbij geldt dat er superveel verschillende soorten zijn. Zo kun je de ene keer voor een rustgevende yoga gaan, en de andere keer voor een lesje waarbij je juist je spieren aan het werk zet.

Leeuw

Met een heftige sportsessie maak je ook Leeuw echt niet blij. Toch vind je het wel belangrijk om voldoende te bewegen. Daarom kun jij in je vrije tijd het beste gaan wandelen. Zo blijf je toch actief, én kun je lekker bijkletsen met je vriendinnen.

Maagd

Maagd houdt van een uitdaging, maar traint liever niet té intensief. De oplossing? Pilates! Hierbij hoef je niet heel snel of heel heftig te bewegen, maar train je wel je hele lichaam – tot in de kleinste spiertjes. Perfect voor een perfectionistisch sterrenbeeld als Maagd!

Weegschaal

Weegschaal sport liever niet alleen, maar ook weer niet met een grote groep. Een potje tennis is daarom de ideale workout voor jou.

Schorpioen

Schorpioen kan door de dag heen nogal wat frustraties opbouwen. Voor jou is dan ook niets lekkerder dan stoom afblazen tijdens een potje...boksen! Dat je er je hele lichaam mee traint, is een mooie bijkomstigheid.

Boogschutter

Boogschutter vindt al snel iets saai, en is het liefst bezig om nieuwe dingen te ontdekken. Hiken past daarom goed bij jou: zo blijf je actief terwijl je nieuwe omgevingen kan leren kennen.

Bron: FEM FEM | Beeld: Bridget Jones