Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Noël van Kleef over werken met Susan Radder en Britt Scholte: ‘We zijn echt vriendinnen geworden’

De meiden denken er zelfs aan om samen een tattoo te laten zetten.

In Buenas Chicas spelen Noël van Kleef, Britt Scholte en Susan Radder beste vriendinnen die op reis gaan naar Spanje om een zaak rond te krijgen. Hoewel de actrices elkaar voor de opnames van Buenas Chicas nog niet kenden, zijn ze inmiddels heel goede vriendinnen geworden. ‘We denken er zelfs aan om samen een tatoeage te laten zetten’, deelt Noël als we met haar bellen over de film.

Klik

Buenas Chicas gaat over drie vriendinnen die alles voor elkaar overhebben. Als Billie (Susan) als junior advocaat naar Spanje moet om haar baan te redden, gaan haar vriendinnen Allegra en Coosje (Britt) dan ook met haar mee. Dat vriendschap zo’n belangrijk element van de film is, is iets wat Noël enorm aansprak. “Ik vind de dynamiek van die drie vriendinnen erg leuk. Het zijn drie totaal verschillende meiden, maar toch zijn ze heel hecht", vertelt Noël enthousiast aan de telefoon.

Vlak voordat de opnames van Buenas Chicas van start gingen, ontmoette Noël haar tegenspeelsters voor het eerst. “Ik heb Britt en Susan pas ontmoet bij de scriptlezing, en een week later gingen we al met z’n allen naar Spanje voor de opnames. Dan leer je elkaar goed kennen." Inmiddels zijn de drie heel goede vriendinnen geworden. "Wij zijn eigenlijk net als die drie vriendinnen in de film. We zijn ook niet een heel voor de hand liggende combinatie. Toch klikte het in real life heel goed; dat maakte het ook veel makkelijker om samen te spelen. Dat was heel fijn.”

Mooie herinneringen

Voor de opnames van Buenas Chicas mochten de actrices 3,5 week naar Spanje. “We waren natuurlijk aan het werk, maar het was mega gezellig. We hebben echt een heel leuke tijd gehad. We hebben zoveel gelachen en de eerste paar dagen voelden als een schoolkamp. ’s Avonds dronken we met iedereen nog lekker een wijntje – we verbleven namelijk in een hotel dichtbij een wijnhuis."

Dit was dan ook een van Noëls favoriete herinneringen: "Met Susan en Britt zat ik regelmatig op het dakterras van ons hotel. Bijna niemand wist dat daar een dakterras zat. De hoteleigenaar had ons verteld dat we daar wel mochten zitten; dat was echt ons eigen plekje geworden. We gingen daar dan ’s avonds heen om wijn te drinken, te snacken en om scènes door te nemen. Ook namen we daar de dag door of hadden we samen echte lachbuien. Dat is een van mijn mooiste herinneringen aan Spanje."

'Op het dakterras met Britt en Susan'

Goede vriendinnen

Door samen te werken in Spanje, zijn de dames heel hecht geworden. "Tijdens het draaien van de film waren we zoveel bij elkaar. Toen we weer terugkwamen in Nederland was het echt even afkicken dat we elkaar opeens niet meer zoveel zagen. In een heel korte tijd hebben we een heel hechte vriendschap opgebouwd. We hebben het er zelf over om samen een tatoeage te laten zetten als aandenken van het maken van deze film.”

Buenas Chicas draait vanaf 7 maart in de bioscoop. 

Beeld: Privébeelden Noël van Kleef