Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Grazia tipt: dit zijn de leukste to do's dit weekend

Er is weer genoeg te doen en beleven!

Het weekend staat voor de deur, en dus maken we weer leuke plannen. Heb jij nog niks in je agenda staan? We got you. Grazia tipt een paar leuke to do’s dit weekend. Komen ze:

Shoppen bij SKIMS in de Bijenkorf

Héél goed nieuws voor fans van SKIMS! Het iconische merk van Kim Kardashian heeft deze week namelijk de eerste twee fysieke winkels geopend in Nederland. Je vind de exclusieve flagshipstores nu in de De Bijenkorf in Amsterdam en Rotterdam. Daar hangen de bestverkopende collecties, waaronder Fits Everybody, Seamless Sculpt, Cotton en Core Control, maar ook viral items zoals de Soft Lounge Long Slip Dress. Bovendien krijg je dit openingsweekend een heerlijke SKIMS-stroopwafel (je opent een winkel in Nederland, of niet). Happy shopping!

Waar:

De Bijenkorf | Dam 1, Amsterdam | Openingstijden: maandag 11.00 - 21.00 uur, dinsdag - zondag 10.00 - 21.00 uur

De Bijenkorf | Coolsingel 105, Rotterdam | Openingstijden: maandag 11.00 - 20.00 uur, dinsdag - zaterdag 10.00 - 20.00 uur, zondag 11.00 - 19.00 uur

Onvoorspelbaar feesten bij Red Bull Unforeseen

Vanavond nog geen plannen? We got you. Red Bull Unforeseen opent deze avond eenmalig haar deuren in Brutus Rotterdam voor een ongekend feest. Het wordt een avond die precies brengt wat je niet verwacht – een feest der verkenning met 8 hosts en 8 bijzondere stages. De Witte Aap, Pretty Girls Like Trap Music, Bound45 cocktailbar-restaurant Supermercado, Atelier van Lieshout en KFC hosten allemaal een eigen bijzondere ruimte. Expand Rotterdam en Mono maken met hun programmering de avond compleet in BITTER als extra locatie.

De geheimen van de line-up beloven het Rotterdamse nachtleven tot leven te brengen op een manier die je niet had kunnen voorspellen. Alvast één tipje van de sluier: Gyatso x Zep x Franky Sticks staan van 23.00 tot 01.00 uur bij Mono in Bitter. Dit wil je niet missen! Haal je tickets snel via redbull.nl/unforeseen.

Wanneer:

Vrijdag 1 maart | 19.00 - 01.00 uur

Waar:

Brutus | Rotterdam

Bezoek de Blue Spring-expositie

Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Hilversum vanaf dit weekend. Met de lente in het vooruitzicht presenteert Art Villa Gooi namelijk de expositie 'Blue Spring'. De nieuwe kunstgalerie toont een ruime en kleurrijke selectie fotografie, schilderijen, sculpturen, wandobjecten en glaskunst. De inspirerende en veelzijdige kleur blauw speelt een prominente rol. Blauw staat onder meer symbool voor sereniteit, vertrouwen en stabiliteit.

Je ziet hier fascinerende, eigentijdse werken met subtiele blauwe accenten van gevestigde kunstenaars als Gert Kist (fotografie), Samira el Bali (abstracte schilderijen), Helene De Smet (abstracte mixed media schilderijen), Harold Aspers (portretschilderijen), Sabine Struycken (keramische sculpturen), Erik Kierkels (bronzen en glazen sculpturen), Yvonne van der Made (mixed media wandobjecten) en Fons Uytdehaag (glaskunst). De expositie wordt verrijkt met imposante, krachtige bronzen sculpturen van Joris Verdonkschot en Lothar Vigelandzoon.

Wanneer:

2 maart tot en met 26 mei 2024 | Het feestelijke openingsweekend van de expositie is op zaterdag 2 en zondag 3 maart van 14.00 tot 19.00 uur.

Waar:

Art Villa Gooi | Vaartweg 168, Hilversum

De grootste Pull & Bear ter wereld

Deze week is er een gloednieuwe Pull & Bear geopend in Rotterdam. En niet zomaar een winkel, dit is de grooste Pull & Bear ter wereld! Het vernieuwde winkelconcept weerspiegelt de jonge, ontspannen en dynamische sfeer van het merk. De winkel is maar liefst 1715 m2 groot en heeft twee verdiepingen. Op elke verdieping is bovendien nog iets bijzonders. Hier vind je namelijk hele toffe paskamers, die zijn ingericht als contentruimte. Met optimale verlichting en spiegelopstellingen, ideaal voor het maken van video's voor TikTok of Instagram. We like! 

Waar:

Pull & Bear | Lijnbaan 132, Rotterdam

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Pull&Bear (@pullandbear)

Luister het nieuwste nummer van ALES

Back in the days deed Alessandro Wempe op 13-jarige leeftijd mee aan het Junior Songfestival met het nummer Una Chica Especial. En hoewel we dat nummer vandaag de dag nog steeds luidkeels kunnen meezingen, is hij inmiddels een nieuwe muzikale weg ingeslagen onder de naam ALES. Onlangs heeft hij dan ook zijn nieuwste single LOCO uitgebracht. Het nummer gaat over het verwerken van een gebroken hart terwijl je eigenlijk nog helemaal gek/loco op deze persoon bent.

Het nummer is een mix van house- en reggaeton-elementen met R&B-zanglijnen en harmonieën die de track een unieke combinatie van stijlen maakt die perfect is in de sound van de hedendaagse muziek. Een must-listen, als je het ons vraagt!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door ALES<19 (@alesofficial)

Proef de kookkunsten van Healthy Sisters op de Ramadan Markt

Dit weekend alvast gebruiken om plannen te maken voor volgende week? Pak je agenda er maar bij! Eind volgende week begint de Islamitische vastenmaand, ook wel bekend als de ramadan. Ter gelegenheid hiervan organiseren de zussen Rachida en Najima Kharbouch – bekend van het online platform Healthy Sisters – samen met Knorr en lokale ondernemers uit de moslimgemeenschap op woensdag 6 maart een Ramadan Markt in Rotterdam. Bezoekers kunnen op de markt inkopen doen voor de ramadan en genieten van de kookkunsten van de zussen, geserveerd vanuit hun Healthy Sisters Ramadan Truck. Hoe leuk!

Deze truck zal in de drie daaropvolgende dagen doorreizen naar Den Haag, Eindhoven en Utrecht. De markt en foodtruck zijn een initiatief van Knorr om bezoekers samen te laten komen voor de ramadan en kennis te laten maken met hun halal assortiment.

Waar en wanneer:

Woensdag 6 maart | 14.00 tot 18.00 uur | Ramadan Markt in Rotterdam op het Noordplein

Donderdag 7 maart | 15.00 tot 18.00 uur | Bij de Albert Heijn op de kruising Steijnlaan en Paul Krugerlaan in Den Haag

Vrijdag 8 maart | 16.00 tot 19.00 uur | Op het Septemberplein 18 in Eindhoven

Zaterdag 9 maart | 15.00 tot 18.00 uur | Bij het Winkelcentrum Overvecht ter hoogte van Roelantdreef 232 in Utrecht

Beeld: Emma Peijnenburg

Lekker bingen

Liever een weekendje thuis voor de buis? Ook dan hoef je je niet te vervelen. Dit weekend zijn er gelukkig weer meer dan genoeg leuke films en series te streamen. Zo kunnen we sinds kort op Videoland kijken naar de nieuwe bloedstollende documentaire De Gijzeling in de Apple Store, waarin de gijzeling in Amsterdam van 2022 centraal staat. Heb je meer zin in iets luchtigs? Ook Love Island Games is sinds kort op Videoland te zien.

Daarnaast vind je vanaf deze week de gloednieuwe documentaire over Jennifer Lopez, The Greatest Love Story Never Told, op Prime Video. Op Netflix is bovendien de film Silver Linings Playbook te zien, met hoofdrollen voor Jennifer Lawrence en Bradley Cooper.

Fijn weekend!

Beeld: NL Beeld