Is jouw fling een slechte apper? Zo deal je ermee!

Neem het vooral niet te persoonlijk.

Oké, dus je hebt een gezellige date achter de rug en jij en je date gaven allebei aan elkaar vaker te willen zien. Leuk, toch? Maar wat als die persoon op Whatsapp heel droog, traag of zelfs helemaal niet reageert? Geen zorgen, we’ve got your back! Zo ga je om met een slechte apper in de date-fase.

Date-fase

Stel je voor: je hebt een – of meerdere – dates gehad met een persoon en je bent helemaal weg van diegene. Als jullie samen zijn vliegen de vonken er vanaf, kun jij helemaal jezelf zijn en heb je aan één woord genoeg. Maar wanneer jullie niet samen zijn, gaat het contact stroef en lijkt er niets meer over te zijn van de spark tussen jullie twee. Het is belangrijk om nu niet in paniek te raken, maar je te realiseren: ik heb een slechte apper aan de haak geslagen.

We begrijpen dat dit app-gedrag – vooral wanneer je deze persoon nog niet zo lang kent – je onzeker kan maken. Ook omdat je geen idee hebt wat er aan de andere kant van de lijn gebeurt. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om het jezelf makkelijker te maken:

Houd rekening met het perspectief van de ander

Oké, dus je hebt een aantal geweldige dates achter de rug, maar nu lijkt het alsof je date plotseling een stap terug doet. Maak je geen zorgen, dit hoeft niet per se een red flag te zijn. Maar het kan wel dat deze persoon het iets rustiger aan wil doen dan jij en simpelweg een andere versnelling heeft. Iedereen neemt een ander tempo aan in het vormen van relaties en op liefdes-gebied is dat niet anders.

Maar wil je tóch heel graag weten waar je aan toe bent, vraag dan simpelweg om duidelijkheid. De volgende keer dat je elkaar ziet, gooi je gewoon die vraag eruit: “Hey, ik vraag me af waar we staan. Kunnen we daarover praten?” Het is helemaal oké om te zeggen wat je nodig hebt. En wie weet begrijp je na dit gesprek hun kant van het verhaal ook een stukje beter.

Leer meer over elkaars communicatiestijl

Het is cliché, maar waar: communicatie is het allerbelangrijkste in een relatie. Maar daarbij komt ook dat iedereen een eigen communicatiestijl heeft. Het is dus super belangrijk om aan je fling te laten weten wat jouw ideale manier van communicen is. Misschien houd jij van lange, diepgaande gesprekken, terwijl zij meer van de korte, snelle berichtjes zijn. Dat is natuurlijk allemaal prima, maar je moet dit wel even duidelijk maken aan elkaar. Vervolgens kunnen jullie ervoor kiezen om compromissen te sluiten en jullie verwachtingen bij te schaven. Jij kunt bijvoorbeeld meer geduld hebben en zij kunnen meer moeite doen om je op de hoogte te houden.

Maak duidelijk wat je verwacht

Laat tot slot ook duidelijk weten dat het voor jou niet draait om de hoeveelheid berichtjes. Of jullie de hele dag door appen zal je echt een worst wezen: voor jou telt vooral wat er in die appjes staat. Een simpel berichtje met “succes vandaag” of “geniet van je avond”, kan bijvoorbeeld al genoeg zijn. Het belangrijkste is dat jij het gevoel krijgt dat diegene aan je denkt. Het gaat om het initiatief en als je dat aan je date duidelijk maakt, dan zal hij of zij dat absoluut begrijpen.

Bron: fem-fem | Beeld: NL Beeld 

Laatste nieuws