Last van futloos haar? Met deze tips niet meer

We got you!

Zijn je lokken de laatste tijd net zo futloos als het weer? Niets aan! Met deze tips geef je je haar meer volume en laat je het opnieuw stralen.

Slap haar

Net zoals dat je jezelf weleens futloos kan voelen, kan ook je haar zo’n periode hebben. Zeker in de winter is slap haar een veelvoorkomend beautyprobleem. Dit kan komen door koude temperaturen buiten en de verwarming die binnen hoog aanstaat, maar futloos haar kan ook worden veroorzaakt door een vitaminetekort. Krijg je te weinig vitamines en mineralen binnen, dan wordt jouw haar broos en slap. En misschien valt er ook wel veel haar uit. Dus zet in ieder geval op je menu: lekker veel groente en fruit (let vooral op de vitamine C). En slik eventueel een haarsupplement. Draag in de winter ook het liefst een muts om je haar te beschermen tegen de kou.

Futloos haar kan overigens ook (tijdelijk) ontstaan door langdurige stress, medicijngebruik of een verandering in je hormonen. En daarnaast kan slap haar erfelijk zijn, dan ligt het aan de structuur van je haar. Bijvoorbeeld als je van jezelf erg glad, dun en steil haar hebt. Hier is helaas weinig aan te doen, je kunt er geen haren bij toveren. Haarextensions kunnen natuurlijk wel wonderen doen. Al is het een flink nadeel dat je daarna al snel niet meer zonder kunt, omdat haarextensions je eigen haar ook deels beschadigen.

Kies je producten

Gelukkig zijn er ook veel haarhelden te koop die helpen bij futloos haar en zorgen voor een fikse dosis volume. Gebruik het liefst een volume- shampoo op je hoofdhuid die goed reinigt en de haarstructuur versterkt, en kies voor in de lengtes en punten van je lokken een verzorgende, hydraterende shampoo. Ja, twee shampoo’s dus.

Een conditioner werkt vaak verzwarend, gebruik daar dus minder van én alleen in de lengtes. Volume creëren kan ook met droogshampoo en textuurspray. Een droogshampoo verfrist je haar tussen wasbeurten door en geeft meteen een volumeboost. Een textuurspray breng je aan nadat je je haren hebt gewassen. Til je lokken op bij je aanzet en spray tussen de haren door richting de lengtes. Zo geef je je haar veel meer volume dan als je het simpel weg over je lokken sprayt.

Ook een optie: zogenaamde thickening spray’s. Dit zijn haarsprays die je haar optisch verdikken, zonder te verzwaren. Of kies voor de good old volumepoeders die je op je hoofdhuid in masseert. Nog één laatste tip: touperen zorgt natuurlijk ook direct voor wat extra va-va-voom. Gebruik hiervoor het liefst een borstel met zwijnenhaar of ionen. Tijdens het borstelen met deze borstels sluiten je haar- schubben. Hierdoor verliest je haar minder vocht en wordt het dus minder futloos. Spray daarna eventueel nog wat haarspray in en het volume blijft de hele dag zitten.

Tekst: Babette Dessing | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws