Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Bachelor Rien over deelname aan Bachelor: ‘Het is heel intens’

‘Het besef dat mensen dit gaan kijken en er wat van gaan vinden, dat kwartje moet nog vallen’

Meedoen aan De Bachelor wordt door voormalig Bachelors en Bachelorettes vaak omschreven als een emotionele rollercoaster. Bachelor Rien kan daar inmiddels over meepraten.

Een intense periode

De opnames van het nieuwe seizoen van De Bachelor liggen nu al een paar weken achter de rug en binnenkort kan heel Nederland Riens zoektocht naar de liefde volgen. En dat is iets wat bij Rien nog wel even moet binnenkomen. “Ik ben het allemaal nog een beetje aan het verwerken”, geeft de vastgoedondernemer toe wanneer we met hem bellen. “Het is niet zo dat ik er te makkelijk over heb nagedacht, maar het was wel erg intens. Van tevoren dacht ik: 'Ik heb voor hetere vuren gestaan, dit komt goed'. Maar als je het dan zelf meemaakt, merk je toch dat het echt niet te vergelijken is met wat je ooit hebt meegemaakt. Wat je daar in een week meemaakt, voelt als een maand.”

Op 7 maart zijn de eerste afleveringen van het nieuwe seizoen van De Bachelor te streamen op Videoland. Hoe vindt Rien het eigenlijk dat heel Nederland dan mee kan kijken? “Ik ben me daar nog niet heel bewust van”, geeft hij eerlijk toe. “Voordat de opnames begonnen, leefde ik daar vooral naartoe. Ik ging lekker trainen, kocht nieuwe kleding en heb pakken op maat laten maken. De opnames zijn nu dan afgelopen, maar het besef dat mensen dit gaan kijken en er wat van gaan vinden, dat kwartje moet nog vallen.”

Op zoek naar de liefde

Van tevoren hoorde Rien wel dat het intens was om mee te doen aan een tv-programma als De Bachelor, maar waarom besloot de vrijgezel eigenlijk mee te doen? “Ik heb hiervoor een heel mooie relatie gehad en ik ben nu weer zo’n acht maanden vrijgezel. Ik ben het type dat veel waarde hecht aan iets moois opbouwen – ik fladder niet van de een naar de ander. Toen De Bachelor op mijn pad kwam, dacht ik: dit is eigenlijk een heel mooi manier om iemand te leren kennen. Er zou maar echt iemand voor mij tussenzitten.”

Bovendien, zo vervolgt Rien, diende het avontuur zich ook op een goed moment in zijn leven aan. “Ik ben toe aan een relatie”, vertelt hij. “Ik ben nu 33 jaar en mijn volgende relatie zou maar zo met degene kunnen zijn met wie ik ga trouwen en met wie ik kinderen ga krijgen. Ik ben het avontuur natuurlijk niet ingestapt met het idee van: ik móet hier iemand gaan vinden, maar ik sta wel open voor de liefde.”

Daten voor de camera’s

Rien is geen vreemde voor de camera. Hij deed eerder al mee aan een modellenprogramma, maar op zoek gaan naar de liefde is natuurlijk wel iets heel anders. Hoe vond Rien dat? “Dit was veel intenser!”, stelt hij. “Er gebeurt zoveel en er kwamen veel gevoelens bij kijken. Je hebt natuurlijk maar heel beperkt tijd met elkaar en daardoor ga je snel best intenste gesproken met elkaar voeren – die intensiteit was misschien wel extra voelbaar omdat je weet dat er gefilmd werd. De meiden sprak ik natuurlijk verder helemaal niet, dus alles wat je met ze deelt wordt gefilmd.”

Toch kijkt Rien er goed op terug. “Ik weet wie ik ben en ik weet waar ik voor sta. Ik kijk er daarom ook goed op terug. Ik sta achter alles wat ik gezegd en gedaan heb. Ik dacht nooit: ik moet dit zeggen of dit doen om op een bepaalde manier over te komen. Ik ben echt mezelf gebleven.”

Beeld: Jasper Suyk