Nicolette van Dam openhartig over revalidatieproces na ski ongeluk

'Dansen op hakken doe ik weer als vanouds 🤣'

Een ski-tripje dat Nicolette van Dam vorig jaar rond deze tijd met haar gezin maakte, eindigde destijds in een nachtmerrie. Na een vervelende val scheurde de moeder van twee namelijk haar voorste kruisband én meniscus. Een jaar na dato gaat het gelukkig een stuk beter met de presentatrice, en ze geeft dan ook een positieve update op haar Instagram-account.

Ski ongeluk

Nicolette en haar man Bas Smit gingen vorig jaar rond deze tijd lekker naar de sneeuw, samen met hun dochters Lola en Kiki. Helaas was het skiën voor Nicolette maar van korte duur. “Nou, dit is wel ff een tegenvallertje”, schreef ze bij een kiekje waarop we de presentatrice gekleed in een skipak in een rolstoel zagen zitten.

“Gescheurde voorste kruisband en meniscus. Skiën ging hartstikke lekker. Waren zo aan het genieten. Pech toen we de skilift uitgingen en ik bleef hangen in de ski’s van de kinderen. Super goede en lieve hulp gehad om beneden te komen. Nu verplicht rust… Wat ik heel moeilijk vind. Maar gelukkig maken we er altijd overal weer een feestje van”, legde ze destijds uit in een bericht op Instagram.

Jaar later

Na een lang en heftig revalidatieproces, is Nicolette (bijna) weer helemaal de oude. “Yes! De vlag gaat uit 🙌”, begint ze haar verhaal op haar Instagram-account. “Vandaag een jaar geleden, scheurde ik m’n voorste kruisband volledig af en binnenband zo goed als tijdens het skiën 😬 Kan je zeggen, best een pittige revalidatie van 12 maanden, zonder operatie.” Zo schrijft ze dat ze opnieuw moest leren lopen, traplopen, fietsen, springen en rennen met haar linkerbeen. Heftig!

“Alles voelde als een mijlpaal en heb ook behoorlijk wat traantjes gelaten. Maar het is gelukt!”, aldus een blije Nicolette. Ook bedankt ze haar fysio’s voor hun geweldige support en voegt ze nog een laatste noot a la Nicolette toe: “Skiën zit er dit jaar nog ff niet in 🤪 Maar dansen op hakken doe ik weer als vanouds 🤣” Ha!

Reacties

Tot slot richt de presentatrice nog tot mensen die momenteel in hetzelfde schuitje zitten als zij het afgelopen jaar. “Voor iedereen die in een revalidatieproces zit, je voelt je vaak eenzaam en het is moeilijk te delen wat je voelt. Ook als je vooruitzichten moeilijk zijn, geef niet op. Heb echt wonderen zien gebeuren bij mensen in het sportmedisch centrum 🙏”, aldus Nicolette. Onder haar bericht regent het dan ook reacties van gelijkgestemden die hun ervaringen met de presentatrice delen en hoop putten uit haar verhaal.

Bron: Instagram @nicolettevandam1, Grazia archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws