Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Miss Nederland gaat niet naar Miss Universe in Mexico

'We moeten wel 100 procent zeker weten dat alles goed geregeld is'

Miss Nederland 2023 Rikkie Kollé is voorlopig de laatste die naar de wereldwijde Miss Universe verkiezing is gegaan namens ons land. De organisatie laat namelijk weten zich terug te trekken bij de Miss Universe verkiezing die dit jaar in Mexico zal plaatsvinden.

Interne veranderingen

Op Instagram deelt Miss Nederland dat ze zich als organisatie terugtrekken bij de Miss Universe verkiezingen dit jaar in Mexico. Door de verkoop van Miss Universe aan de in Thailand gevestigde JKN Global Group met CEO Jakapong "Anne" Jakrajutatip, is er veel veranderd voor het in New York gevestigde hoofdkantoor. Tevens werden de voorwaarden om deel te nemen verruimd. Heel inclusief, en daarom extra mooi dat Miss Nederland 2023 Rikkie Kollé afgelopen jaar heeft mogen stralen op het podium in El Salvador.

Sinds kort is er echter een partnerschap aangegaan voor Miss Universe door JKN Global Group met het Mexicaanse zakenconglomeraat Legacy Holding met CEO Raul Rocha Cantú. Alle medewerkers van het kantoor in New York, inclusief de President Paula Shugart, zijn inmiddels niet meer werkzaam voor de organisatie en zijn vervangen voor een geheel nieuw Legal team. Na uitvoerig contact is er daarom besloten geen nieuwe licentie c.q. contract aan te gaan voor 2024.

Niet zonder begeleiding

“We hebben op dit moment totaal geen bekend contact daar (in New York, red.). Alle mensen met wie wij altijd contact hadden zijn weg", legt directeur Monica van Ee uit aan het ANP. "Ik ga niemand zonder begeleiding daarheen sturen, want we moeten wel 100 procent zeker weten dat alles goed geregeld is."

Gelukkig gaat niet álles veranderen. Er zal geen Miss Universe deelname meer zijn, maar verder blijft alles hetzelfde. "Wij zullen nog steeds met 10 finalisten ons traject ingaan, een mooie reis maken en nog steeds een té gekke finale show neerzetten in Studio21. Waar 100% een Miss Nederland 2024 wordt gekroond door onze Rikkie", aldus de organisatie op Instagram.

Casting komt eraan

Voor de Miss Nederland kandidaten in spe is het een spannende periode, want de casting staat voor de deur. Op 23 maart komen 60 prachtige jonge vrouwen naar de casting in de Wintertuin van hotel Anantara Krasnapolsky te Amsterdam om kans te maken op de titel Miss Nederland 2024.

Aan het einde van deze spannende dag zullen 10 deelnemers zich Finalist Miss Nederland 2024 mogen noemen. Hierna volgt een traject van uitdagingen, educatie en verbinding om op de stage van Miss Nederland te stralen. Spannend!

Bron: Instagram @missnederland | Beeld: Miss Nederland