‘Mijn vriend vroeg mij ten huwelijk met een goedkope, neppe ring’

'Hoe vertel ik hem dat ik er eigenlijk niet blij mee ben?'

Afgelopen Valentijnsdag werd Colette* (41) ten huwelijk gevraagd door haar vriend Denzell (42). Dit was een moment waar Colette al tijden naar uit keek, maar het ging niet helemaal zoals gepland. Want de ring? Die had Denzell voor nog geen 70 euro besteld. En alsof dat niet erg genoeg was, leek hij totáál niet op de voorbeelden die Colette had laten zien. De vrouw vraagt daarom om advies op Reddit: “Hoe kan ik dit aankaarten?”

Huwelijksplannen

Colette begint haar verhaal: “Denzell en ik zijn al 4,5 jaar samen. Ik heb al een ander huwelijk van 15 jaar achter de rug, maar hij is nooit getrouwd geweest. We wonen samen en hebben zelfs een samenlevingscontract.”

Dat de twee ooit zouden gaan trouwen, was dan ook niet echt een vraag. “We hebben het er al een tijdje over en ik had hem zelfs laten zien wat voor ringen ik mooi vind,” aldus de vrouw. “Ik hoef echt niet iets gigantisch duurs, en de ringen die ik hem liet zien kostten echt geen duizenden euro’s. Maar we hebben allebei wel gewoon een prima inkomen.”

De ring

Met Valentijnsdag was het moment eindelijk daar. “We waren allebei gewoon thuis”, vertelt Colette. “Ineens riep hij of ik naar de woonkamer kon komen en daar zat hij op één knie te wachten, met een ring.”

Maar die ring was níet helemaal wat ze ervan verwacht had. Denzell had hem namelijk 2 dagen daarvoor op Amazon besteld, voor 65 euro. “En hij is best mooi”, geeft Colette toe, “maar gewoon totaal niet mijn smaak. Ik draagt altijd geel-gouden sieraden, omdat witgoud en zilver niet mooi op mijn huidskleur staan. Deze ring is witgoud en de vorm lijkt ook totaal niet op wat ik hem liet zien.”

Toch zei Colette direct ‘ja’ tegen het aanzoek. “Ik was vooral in shock en wilde eerst rustig nadenken voordat ik iets over de ring zou zeggen”, vertelt ze. Het enige voordeel? De ring is 2 maten te groot, dus ze hoeft hem nog even niet te dragen. “Ik hoef in ieder geval niet rond te paraderen met die ring alsof ik hem mooi vindt. Hij zit nog in het doosje en Denzell is van plan hem in te wisselen voor de juiste maat.”

Aanzoek

Maar naast de ring was Colette sowieso niet echt te spreken over het hele aanzoek. “Hij had niks speciaals gepland, had mijn vader niet om mijn hand gevraagd, heeft me daarna niet mee uit genomen…” Ook had ze hem gezegd dat ze niet op Valentijnsdag ten huwelijk gevraagd wilde worden, omdat haar ex-man dat ook gedaan. “Maar goed”, zucht ze, “dat zal hij wel vergeten zijn.”

Wat nu?

Inmiddels zijn ze al weer een paar dagen verder en het onderwerp van de ring is nog niet ter sprake gekomen. Colette is ten einde raad over wat ze tegen hem moet zeggen. “Het is gênant om toe te geven, maar voel me hierdoor echt beledigd. Is hij zich echt van geen kwaad bewust, of ben ik voor hem niet meer waard dan een neppe ring van 70 euro?” De vrouw wil het nog wel graag aankaarten, maar weet niet hoe. Wat zou jij haar adviseren?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam Madeupmom8106.

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws