Om deze 7 redenen droom je nog steeds over je ex

Dit kan de oorzaak zijn.

Wanneer je relatie uit gaat, is dat natuurlijk al verdrietig genoeg. Dat je vervolgens nog maandenlang over je ex droomt helpt natuurlijk helemaal niet mee in je feelings. Hoewel dromen over je ex-partner heel normaal is en niet betekent dat je nog diepgewortelde gevoelens hebt, kan het toch vragen oproepen. Want waarom verschijnt je ex in je droom? De volgende zeven redenen kunnen daar de oorzaak van zijn.

1. Je hebt het verlies nog niet verwerkt

Je lichaam verwerkt dagelijks allerlei gebeurtenissen, klein en groot. Bepaalde grote veranderingen moeten lang en intensief worden verwerkt, waardoor je ook ’s nachts herinnerd kunt worden aan je ex.

2. Je hebt trauma’s uit het verleden

Je onderbewustzijn probeert zich altijd door onopgeloste problemen heen te werken. Of ze nu uit je kindertijd komen, vorige relaties of door een ander trauma die je hebt meegemaakt.

3. Je integreert dingen uit je vorige relatie in je nieuwe relatie

Soms is dromen over iemand van wie je ooit hield een manier om je te helpen. De lessen die je in je vorige relatie hebt geleerd, kun je in je nieuwe relatie toepassen. Je kunt het zien als een teken dat je evolueert en groeit.

4. Je ex vertegenwoordigt iets anders belangrijks

In dromen zijn mensen, plaatsen en dingen vaak symbolisch. Je ex kan een tijd in je leven symboliseren of iets anders belangrijks. Een goede vraag om jezelf af te vragen: met welke gevoelens of herinneringen maakt de persoon verbinding in je droom? Dit kan helpen begrijpen wat hij of zij vertegenwoordigt.

5. Je zoekt naar duidelijkheid

Soms dromen we over een ex, omdat we geen vrede hebben met hoe de dingen zijn afgelopen. Of het nu jouw beslissing was of niet, uit elkaar gaan gaat bijna nooit zoals gepland. Soms is een droom de beste manier om iets voor jezelf af te sluiten.

6. Je hebt onvervulde behoeften in je huidige relatie

Zelfs als je gelukkig bent met je nieuwe liefde, is het normaal dat er dingen zijn waarvan je wilt dat ze anders zijn in de relatie. Misschien is er iets dat je ex heeft gedaan waarvan je zou willen dat je huidige partner het zou doen. In dit geval kan de droom licht schijnen op een onvervulde behoefte, zodat je het kunt uitpraten met je huidige partner.

7. Je bent nog niet over je ex heen

Soms zijn er situaties waarin iemand nog niet over zijn ex heen is (of zelfs die persoon terug wil), en dat komt in dromen naar voren. Als dit het geval is, heb je een beetje onderzoek te doen. Het is belangrijk om te kijken waarom de relatie eindigde, wat niet werkte voor beide partijen, en om erachter te komen of het iets is wat je echt wil.

Bron: Marie Claire, Grazia archief | Beeld: Emily in Paris (Netflix)

Laatste nieuws