Om deze reden kun je de föhn in een hotel beter niet gebruiken

Aha!

Föhn jij je haar elke dag in model? Dan wil je er natuurlijk altijd een tot je beschikking hebben. Nu voelt het misschien a little too much om een föhn in je (toch al overvolle) koffer te stoppen. En ach, de meeste hotels hebben gewoon een föhn op de kamer, dus waarom zou je? Well, er is een heel goede reden om in vervolg ruimte te maken in je koffer voor je eigen haartools.

Hygiëne

Volgens een onderzoek van ABC News hebben hotels een overvloed aan problemen als het gaat om hygiëne. En hoewel dit over het algemeen wel bekend is, weten velen nog niet hoe ontzettend smerig de haardrogers in hotels kunnen zijn.

Uit het onderzoek bleek dat voorwerpen, zoals de föhn, nog viezer kunnen zijn dan wasbakken en toiletten. Say what? Dit komt omdat ze vaak over het hoofd worden gezien als een voorwerp dat door housekeeping moet worden schoongemaakt. Het kan dus dagen (of zelfs jaren) duren, voordat ze ooit gedesinfecteerd worden…

Hotels

Enne, het was niet alleen bij goedkopere hotels waar de haardrogers ontzettend smerig waren. Volgens ABC News testte Gerba de föhns bij meerdere hotels, die varieerden in prijs van 98 tot 500 dollar per nacht.

“De grootste zorg van een hotelkamer zijn de bacteriën die verkoudheid, het griepvirus of andere virussen kunnen veroorzaken”, zegt Gerba. “Er zijn er niet veel nodig om je ziek te maken”, aldus de hotelonderzoeker.

De volgende keer toch maar je föhn mee op reis? En als je écht geen ruimte meer hebt, kunt je het natuurlijk ook laten opdrogen aan de lucht.

Bron: Marie Claire, Grazia archief | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws