5 dingen die je ’s avonds moet doen om je ochtend goed te starten

Rise and shine!

Elke ochtend lekker uitgerust en zonder zorgen wakker worden? We got you! Natuurlijk hebben factoren als bedtijd, cafeïne, beweging en schermtijd invloed op je nachtrust en de kwaliteit van je slaap. Maar ook je avondroutine is van belang. Doe daarom elke avond de volgende vijf dingen en je ochtenden starten gegarandeerd goed.

1. Prep de avond van tevoren

Hoe minder je de volgende ochtend moet doen, hoe makkelijker je het voor jezelf maakt. Leg bijvoorbeeld je outfit de avond van tevoren klaar of zorg ervoor dat je lunch klaarstaat. Het scheelt je ’s niet alleen tijd, je hoeft ook niet meer na te denken. Een vliegende start van je dag dus!

2. Praat over je dag

Als je druk en gestresst bent, kan het zijn dat je ’s avonds geen behoefte hebt aan sociaal contact. Maar voordat je jezelf verstopt achter je favoriete serie of film – die je in staat stelt om je hersenen ‘uit te schakelen’ – probeer tenminste met één iemand te bellen, appen of af te spreken. Denk aan je ouders, een goede vriendin of je partner. Waarom? Dit helpt je eraan te herinneren dat je niet alleen bent.

3. Ruim op

Waarschijnlijk niet iets waar je aan wil denken. Maar hoe vaker je opruimt, hoe minder werk je hebt. En laten we eerlijk zijn, in de ochtend wakker worden terwijl het aanrecht vol staat met vieze vaat, daar wordt niemand blij van.

4. Lees voor het slapengaan

In de avond wil je ontspannen. En hoe kun je dit beter doen dan in bed te liggen, met een kussen, een deken, een nachtlampje en een goed boek? Verlies jezelf in het verhaal, en laat de prikkels en gebeurtenissen van die dag los.

5. Schrijf op waar je die dag dankbaar voor bent

Schrijf elke avond tenminste één ding op waar je dankbaar voor bent. Dit kan iets kleins zijn, zoals een schone was. Mocht schrijven niet je ding zijn, erover nadenken voordat je naar bed gaat kan natuurlijk ook. Wedden dat je jezelf soms verrast met de dingen waar je dankbaar voor bent?

Bron: Marie Claire, Grazia archief | Beeld: Adobe Stock 

Laatste nieuws