Zo gaat het nu met Love Islands Joey en Luna

'Love Island heeft echt ons leven veranderd'

Ze deden mee aan Love Island 2021 en hadden nooit verwacht de ware tegen te komen. Toch zijn Joey en Luna anno 2024 (nog steeds) een steady couple. Grazia belde met het koppel om te vragen hoe het nu met ze gaat.

Love Island

In mei is het alweer drie jaar geleden dat Love Island seizoen vier van start ging. Dat betekent dus ook dat Joey en Luna al bijna drie jaar samen zijn. “Ja, dat gaat zo snel! Love Island heeft echt ons leven veranderd”, vertelt Luna enthousiast als we met haar en Joey bellen. “Het was een heel bijzondere tijd, en ergens vind ik het wel jammer dat we nooit meer zoiets samen gaan meemaken”, vult Joey aan.

Het is dan ook niet zo gek dat de twee de afleveringen van Love Island ook samen hebben teruggekeken. “Toen we net terugkwamen van Love Island, hebben we alle afleveringen samen teruggekeken. Het is zo leuk om het terug te kijken en beide perspectieven te krijgen. Verder kijken we het niet heel vaak hoor, haha”, deelt Luna. “Heel af en toe kijken we nog een paar afleveringen. Laatst van het moment dat we elkaar voor het eerst zagen, en dat we elkaar nog probeerden ‘te versieren’”, deelt Joey. “En nu liggen we samen op de bank”, lacht Luna.

Samenwonen

Luna en Joey haalden net niet de finale. Toch vonden ze dat niet erg. “Toen we naar huis moesten, zaten we eerst nog een paar dagen in quarantaine. Samen met Sandra en Gwindo. We hebben het toen zo leuk gehad met z’n vieren. Het was een soort vakantie; zonder drukte en camera’s om je heen. We hadden gewoon een heel gezellig tijd”, vindt Joey. “Toen zijn we echt verliefd op elkaar geworden”, vult Luna aan.

Het duurde in Nederland dan ook niet lang voor de twee officieel een setje waren. “We gingen ook al binnen twee weken samenwonen”, deelt Luna. “We zeggen weleens tegen elkaar dat het best apart is gegaan: sinds de dag dat we elkaar hebben ontmoet, hebben we altijd samen geslapen. Voor het programma lagen we natuurlijk samen in één bed en daarna gingen we meteen samenwonen en hadden we een relatie. Er is veel veranderd, maar allemaal wel positief”, vindt Joey.

“Ik weet nog dat mensen tegen ons zeiden dat we wel heel snel zijn gaan samenwonen, maar ik dacht: als het goed voelt, voelt het goed. Ik heb er geen moment spijt van gehad”, deelt Luna. “Tijdens Love Island waren we continu samen, waardoor het ook niet meer als een heel grote stap voelde om te gaan samenwonen. Voor ons voelde het heel normaal”, gaat Joey verder. “Voor ons was het eerder gek dat we op Schiphol opeens nog elkaars nummers moesten vragen. Dat was een beetje omgekeerde wereld”, vindt Luna.

Bijna drie jaar samen

Hoewel Luna en Joey allebei hoopten de ware tegen te komen tijdens hun deelname aan Love Island, hadden ze nooit verwacht dat dit daadwerkelijk zou gebeuren. “Het is echt heel bijzonder. Als je meedoet aan Love Island hoop je natuurlijk dat je er een relatie aan overhoudt, maar ik had nooit bedacht dat het zo goed zou uitpakken”, deelt Luna.

Hoewel er tijdens de diverse seizoenen van Love Island veel stellen ontstaan, sneuvelden veel relaties. Waarom werkt het voor Joey en Luna wel? “Ik denk dat het komt omdat we dezelfde normen en waarden hebben. We zijn allebei heel trouw en echte volouders”, deelt Joey. “Als we ergens voor gaan, gaan we er echt voor en willen we ervoor werken. Ook hebben we echt dezelfde humor”, vult Luna aan. “Naast dat we een relatie hebben, zijn we ook heel goede vrienden. We spreken iedereen van ‘ons’ seizoen nog, en ook bij Donny en Rowenna, en Jim en Raina zie je dat ze echt elkaars vrienden zijn. Dat is een heel goede basis voor een relatie”, gaat Joey verder.

Geen ruzie

Het is dan ook niet zo gek dat de twee nooit ruzie hebben. “Tuurlijk hebben we ook weleens wat irritaties. Dat heeft elke relatie wel, toch? Waar ik me bij Luna weleens aan kan storen is dat ze heel perfectionistisch is”, lacht Joey. “Ze wil alles altijd heel perfect doen en ik ben juist heel chaotisch. Dat is iets waar we elkaar dan even in moeten vinden”, gaat hij verder. “Maar dat zijn zulke kleine dingen. Ik moet soms even wat makkelijker zijn en Joey moet dan wat meer focus hebben”, vindt Luna. Ha!

Beeld: Privébeeld Joey en Luna

Laatste nieuws