Dilemma’s met Flemming: optreden op Pinkpop of in Ziggo Dome?

'Dat is next level'

Hij scoort hit na hit en tourt vanaf eind februari weer door ons land. Hoe reageert singer-songwriter Flemming op Grazia’s dilemma’s? Kiest hij voor nooit meer voelen of nooit meer proeven?

Pinkpop of Ziggo Dome?

“Dat is meteen een lastige. Ik kies voor Pinkpop, denk ik. Het lijkt me heel gaaf om ooit op het vetste festival van Nederland te staan. Nee, ik kies toch voor de Ziggo, dan heb je je eigen show en komen de mensen echt voor jou. Dat is next level.”

Een dagje ruilen met Ed Sheeran of met Stromae?

“Met Ed Sheeran. Hij is mijn voorbeeld omdat hij heel veelzijdig is. Ed rapt én zingt, dat inspireert mij als artiest. Ik ben benieuwd hoe het is om wereldartiesten als hem te ontmoeten. Alleen is die kans klein, omdat ik Nederlandstalige muziek maak. Maar zeg nooit nooit. Niets is te gek.”

Stappen of Netflixen op de bank?

“Ik kan wel thuis luieren, maar nooit te lang. Ik zou bijvoorbeeld helemaal gek worden op zo’n Expeditie Robinson-eiland. Ik ben meer van het stappen, uit eten gaan en leuke dingen doen met vrienden. Of een paar drankjes doen in de kroeg na een lange dag. Al vind ik het ook heel leuk om Harry Potter-marathons te houden.”

Nooit meer voelen of nooit meer proeven?

“Dan ga ik voor niet meer kunnen proeven, want voor de nummers die ik schrijf, is gevoel belangrijk. Ik houd van lekker eten, maar kan zelf niet koken. Ik ben niet goed in het timen. Er is één gerecht dat ik graag maak: een croissantje met scrambled eggs, zalm en bieslook.”

De ware ontmoeten in de kroeg of via Tinder?

“In de kroeg. Ik heb vroeger wel even Tinder gehad, maar vind het leuker om iemand in het echt tegen te komen. Dat is veel persoonlijker. Ik ben best sociaal en kan makkelijk een gesprek starten met iemand. Mijn tactiek? Die heb ik niet, gewoon jezelf zijn. Ik ben nu gelukkig in de liefde. Dan kan ik romantisch zijn. Dat zit ’m vooral in de kleine dingen. Afgelopen zomer nam ik haar mee voor een picknick aan de Zuidwal in Den Bosch. Daar heb je een heel mooi uitzicht.”

Amsterdam of Den Bosch?

“Amsterdam is heel mooi en prima voor een jaartje, maar daarna zou ik heimwee krijgen naar Den Bosch. Den Bosch heeft meer rust en charme en lekker dat Bourgondische, knusse en dorpse ons-kent-ons. Ik zou het wel heel vet vinden om een langere periode in Londen te wonen. Maar ik ben een Brabander in hart en nieren en zie hier mijn toekomst. Hopelijk met een golden retriever, labradoodle en een mooi gezin.”

Tekst: Rosa Lee Szarzynski | Beeld: Roger Neve 

Laatste nieuws