Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

The Break-Up: 'We hadden geen sex meer. Nou ja, niet met elkaar'

'De grootste opwinding die Kees en ik nog hadden, was spelen met onze nieuwe Airfryer'

Rianne (39) ligt na negen jaar huwelijk in echtscheiding met Kees (42): zij dacht dat een open relatie vooral heel spannend voor haar zou zijn, maar niets blijkt minder waar. ‘Een maand na mijn voorstel kwam ik Kees al tegen op een kinky site.’

Vreemdgaan

"De warmte is weg en de ziel is compleet uit ons huis, ondanks dat Kees' spullen er nog gewoon staan. 'Ik wil het zo normaal mogelijk houden voor de kinderen', had hij vorige maand hoffelijk gezegd, die laatste keer, in de hal. De hal die we samen hebben geschilderd toen ik hoogzwanger was van de oudste. Vooruit, Kees deed al het werk terwijl ik toekeek en saucijzenbroodjes at. We konden dit huis amper betalen, zaten echt aan onze max. 'Maar dit was het waard, Ri', had hij me verzekerd. Ik zou de boel thuis draaiende houden en op zoek gaan naar een side hustle, iets dat ik zou kunnen doen als de baby sliep. En Kees zou naast zijn vaste baan als boekhouder wat extra klussen aannemen: alles voor de rust en stabiliteit. Hij dacht dat dit me gelukkig maakte. Dat deed het ook wel, maar dat was ik vorig jaar zomer een beetje vergeten... Tijdens een vakantie met een vriendin ben ik behoorlijk dronken vreemdgegaan met een Spanjaard. En dat smaakte naar meer. Ik voelde me weer jong en begeerd, zorgeloos en sexy. De grootste opwinding die Kees en ik nog hadden, was spelen met onze nieuwe Airfryer die bij thuiskomst als verrassing op het aanrecht stond. 'Hij bakt zelfs popcorn', grijnsde hij met zijn leesbril op zijn neus. Intussen dwaalden mijn gedachten weer af naar de brutale Spanjaard, die me hard van achteren nam. Nooit eerder was ik zo intens klaargekomen, en ik kon daarna alleen nog maar denken aan wat er nog meer was... Aan wie er nog meer was."

Behoorlijk kinky

"'Schat', had ik kort daarna tegen Kees gezegd: 'Je weet dat jij de liefde van mijn leven bent...' Zo voelde ik dat op dat moment niet, maar ik had het idee dat ik er extra gevoel in moest leggen. 'Zou het niet fijner zijn om elkaar wat meer vrijheid te gunnen?' Kees schrok enorm van mijn vraag. 'Waar komt die behoefte opeens vandaan?' riep hij verschrikt. Wat moest ik zeggen? Dat ik niet mijn hele leven vanillesex wil, maar af en toe ook iets met een meer exotisch smaakje? Nu weet ik dat we op dat moment naar een seksuoloog hadden moeten gaan."

"Om eerlijk te praten over wat we echt willen. En daarin samen op ontdekkingstocht hadden kunnen gaan, in plaats van ieder onze eigen gang gaan in een open relatie. Want een maand later kwam ik Kees tegen op een kinky datingsite: hij zocht een 'vaste vriendin' voor het bezoeken van parenclubs en spannende feesten. Hij stond er niet met naam en foto, maar ik herkende zijn lichaam meteen. En de spiegel op onze slaapkamer waarin hij de selfie had geschoten. Die avond confronteerde ik Kees boos, en die ruzie bleek het begin van het einde. Kees vond me onredelijk, omdat hij zijn ego en jaloezie had geparkeerd toen ik een week eerder blij en tipsy terug was gekomen na een date. Nu weet ik dat Kees zich – natuurlijk enigszins beledigd – tijdens mijn afspraakje heeft aangemeld op die datingsite. Helaas was hij er al snel de lol en opwinding van gaan inzien."

Verder lezen? Dit verhaal lees je in de nieuwste Grazia, nu in de winkel! 

Tekst: Agnes Hofman | Beeld: Adobe Stock