Mascha’s trendreport: alles wat je wil weten over de clean girl look

'The less, the better!'

Vanaf deze maand duikt influencer, youtuber en ondernemer Mascha Feoktistova (37) elk nummer in een andere beauty of lifestyle trend, die ze online oppikt. Met dit keer: de razendpopulaire clean girl look.

TikTok trend

”Op TikTok zie ik de clean girl trend veel voorbij komen. Dat is een look waarbij je er heel fris, glowy en clean uitziet met je haar strak naar achteren, veel highlighter en neutrale nagels. Het is eigenlijk een verwijzing naar dat alle vrouwen van nature al mooi zijn, zonder dat ze er heel veel moeite voor hoeven te doen.”

”Ik heb het idee dat de trend is begonnen bij Hailey Bieber, zoals zoveel trends bij haar beginnen. Maar je ziet ’m ook bij sterren als Bella Hadid, Kendall Jenner en Sofia Richie. Die laatste heeft een tijdje terug een video gemaakt, omdat iedereen vroeg waarom haar lokken zo gezond en dik zijn. Sofia’s geheim: ze draagt haar haar negen van de tien keer in een staart of knot, en in plaats van haargel of -crème gebruikt ze een haarmasker – want het ziet er met deze look toch al greasy uit. Voordeel is dat haar haren meteen een behandeling krijgen.”

clean girl

How to

”Key bij de clean girl look is dat je je haar in een middenscheiding draagt. En al je beautyproducten zijn liquid: liquid highlighter, liquid blush en liquid bronzer, voor dat frisse effect. Je poedert je gezicht minimaal en alleen op je T-zone, en voor je lippen gebruik je een transparante gloss. Ook je nagels zijn naturel en met BIAB gedaan. Deze behandeling, die je stevige, gezonde nagels in natuurlijke tinten geeft, is heel hip geworden de afgelopen jaren en past helemaal bij de clean girl vibe.”

Invloeden

”Op TikTok kun je veel video’s vinden als: how to look like a clean girl? In het straatbeeld zie je steeds meer vrouwen die hun natural beauty look laten zien. En ook de skincare girlies hebben veel invloed op deze trend: meiden die helemaal into skincare zijn en die zo goed voor hun huid zorgen dat ze er vanzelf al glowy uitzien.”

”De trend hangt ook samen met de quiet luxury-trend, die al een tijdje populair is. Hierbij zie je mensen kledingstukken dragen die heel verfijnd en basic zijn, bijvoorbeeld een simpele jeans met een wit shirt. Maar die items zijn dan wel achthonderd euro per stuk. Anderen weten dat niet. Alleen de rijke types die het herkennen, zien dat. Ik heb begrepen dat deze trend is ontstaan door de serie Succession, over een rijke familie in New York die ook dit soort looks draagt. Geen logo’s, maar wel heel exclusieve kleding, vaak in wit en grijstinten. Hoewel ik zelf erg van kleur houd, vind ik de clean girl trend ook heel relaxed. Hoe makkelijk is deze look? Snel even je haar in een knot en niet hoeven uitpakken met make-up… the less, the better!”

Beeld: Nine Ijff, NL Beeld

Laatste nieuws